AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_SKIN-CONSULTATION-ARMS-HANDS_LARGE_2021
Samenvatting van het dossier

Welke zones worden getroffen door eczeem?

Hebt u rode, soms vochtafscheidende plaques die gepaard gaan met jeuk? Dat zijn de symptomen van eczeem. Maar op welke delen van het lichaam verschijnt eczeem? Eczeem kan elk deel van het lichaam treffen. De getroffen zones kunnen variëren, naargelang u atopisch of contacteczeem hebt. Volg de gids!

AD_ACNE_WORRIED-WOMAN-LOOKING-IN-MIRROR_LARGE_2021 492x492

Gezichtseczeem 

Gezichtseczeem kan met name de wangen en de achterkant van het oor van zeer jonge kinderen treffen. Tieners krijgen dan weer vooral te maken met atopisch gezichtseczeem en de oogleden. In het geval van contacteczeem in het gezicht hangen de getroffen zones af van de plaats van contact met het allergeen. Het kan dus voorkomen op de oogleden, oren, lippen of hals. 

Alles wat u moet weten over contacteczeem in het gezicht 

Eczeem op de oogleden

Zijn uw oogleden rood, geïrriteerd, jeukerig en branden ze soms? Waarschijnlijk hebt u dan te maken met eczeem op de oogleden. Als dat zo is, vertellen we u graag wat de oorzaak is van eczeem van de oogleden en hoe u het kunt behandelen.

AD_ECZEMA-PAUPIERES_SQUARE_2023 480*480
AD_IRRITATIONS_WOMAN-EAR_SQUARE_2021 480*480

Eczeem in de oren

Als een deel van uw oor geïrriteerd is, plaatselijk rood wordt en u een onbedwingbare drang hebt om te krabben, hebt u waarschijnlijk te maken met eczeem in de oren. Om erachter te komen hoe u eczeem in de oren kunt verzorgen, is het eerst en vooral belangrijk om de oorzaak te begrijpen.

Eczeem op de handen

Eczeem op de handen kan de handpalm, de vingertoppen, de rug van de hand of de hele hand treffen. Op deze bijzonder gevoelige, maar ook meer zichtbare zone van het lichaam, veroorzaakt het veel ongemak en zelfs pijn. Onze experts geven u oplossingen om eczeem op de handen te kalmeren. 

AD_IRRITATIONS_RED-HANDS_SQUARE_2021 480*480
AD_ATOPIE_CHILD-SCRATCHING-ARM_SQUARE_2021 480*480

Eczeem op het lichaam

De zones van het lichaam die door eczeem getroffen worden, verschillen als het gaat om atopisch eczeem van het lichaam of contacteczeem of allergisch eczeem op bepaalde delen van het lichaam. Bij lichaamseczeem van atopische oorsprong variëren de zones naargelang de leeftijd, de ernst en het tijdstip van het onderzoek, naargelang het gaat om een opflakkering of een remissie. Bij contacteczeem hangt de getroffen zone af van het lichaamsdeel dat in contact is geweest met een allergeen. 

Eczeem van de hoofdhuid

U hebt jeukende rode plaques of korstjes (soms zelfs roos) op uw hoofdhuid. Waarschijnlijk hebt u te maken met eczeem van de hoofdhuid, niet te verwarren met psoriasis of seborroïsche dermatitis, aandoeningen die lijken op eczeem. We leggen u uit wat eczeem van de hoofdhuid is en bieden enkele oplossingen.

AD_ATOPIE_WOMAN-SCRATCHING-SCALP_SQUARE_2021 480*480
Terug naar boven