AD_SOLAR_SHADOWS_WOMAN-SHOULDERS-HAT_LARGE_2021
Samenvatting van het dossier

6 dingen om te weten over uw zonnekapitaal

Als het gaat om huidbescherming, zon en zomer, is het zonnekapitaal altijd een beetje een spelbreker. 
Om voor onze huid en die van onze dierbaren te zorgen, is het echter heel belangrijk dat we het zonnekapitaal en de werking ervan begrijpen. 
Dit is de beste manier om vandaag van de zon te genieten zonder uw huid morgen te beschadigen!

Wat is zonnekapitaal?

Voor elke huid is er een maximale hoeveelheid straling waaraan zij tijdens haar leven kan worden blootgesteld zonder dat het risico op ontwikkeling van een pathologie toeneemt. Het is als een reservoir dat ons bij de geboorte wordt meegegeven en waarvan het niveau bij elke blootstelling een beetje daalt. Tegenwoordig wordt gezegd dat we de helft van ons zonnekapitaal overschrijden voordat we 18 worden. Daarom is het belangrijk uw huid te beschermen wanneer u aan de zon wordt blootgesteld.

Over welke schade hebben we het?

Ze kunnen louter esthetisch zijn, zoals rimpels of vlekken, of ze kunnen gezondheidsgerelateerd zijn, met ernstiger problemen zoals kanker.

Wat is mijn zonnekapitaal?

Dat is onmogelijk te raden en hangt af van de persoon. Alle huidtypes hebben bescherming nodig. Maar het is bijvoorbeeld bekend dat een lichte huid een lager zonnekapitaal heeft bij de geboorte. Zij moeten dus nog waakzamer zijn!

Hoe snel neemt het zonnekapitaal af?

Dat is onmogelijk te zeggen, want het hangt af van elke huid, die een verschillend afweervermogen heeft. Speel geen poker, bescherm uzelf
Het is ook bekend dat het zonnekapitaal tijdens de kinderjaren veel sneller afneemt, vandaar de noodzaak om zuigelingen en kinderen nog beter te beschermen. Daarom, geen directe blootstelling voor hen en bij toevallige blootstelling, hen beschermen met zonnecrème en accessoires: hoed, bril, kledij enz..

Betekent onaangeroerd zonnekapitaal een nulrisico?

Nee. De risico's nemen sterk toe zodra het zonnekapitaal volledig is opgebruikt. Een intact kapitaal biedt echter geen volledige bescherming tegen risico's.

Kunt u uw zonnekapitaal verhogen?

Het kan niet worden verhoogd of verlengd, maar het kan worden beschermd om een leven lang mee te gaan! Zorg er daarom voor dat u veilig aan de zon wordt blootgesteld (keuze van tijdstip, schaduw, enz.) en bescherm uzelf (kledij, pet, zonnebescherming, aftersuncrème).
 Een gebruinde huid, waarom niet, maar wat hebt u eraan als die gerimpeld of zelfs beschadigd is?

De juiste verzorging

Zonnespray SPF50+

PROTECT Zonnespray SPF50+

Beschermt

Onzichtbare Zonnefluid Gezicht SPF50+

PROTECT Onzichtbare Zonnefluid Gezicht SPF50+

Beschermt

Hydraterende herstellende aftersun melk

PROTECT AH Hydraterende herstellende aftersun melk

Kalmeert - Hydrateert

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Om een stapje verder te gaan

Verder advies voor de zongevoelige huid
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Rhealba Haver® uniek in de wereld

Rhealba Haver®, onze schat uit de biologische landbouw, is het plantaardige actieve bestanddeel met herstellende, kalmerende en reparerende dermatologische eigenschappen, aanwezig in al onze producten. 

HAVER RHEALBA®

Terug naar boven