AD_SHOWER_WOMAN-UNDER-WATER_LARGE_2021
Samenvatting van het dossier

Zeer droge huid: de jeuk na het douchen kalmeren

U of een gezinslid lijdt aan extreme droogte van de huid, met een krokodillenhuid als resultaat, die barst, vervelt (of afschilfert), trekkerig aanvoelt en jeukt na het douchen. En als de douche vaak een moment van respijt brengt, is het daarna, als de huid is afgedroogd, nog erger. Hier volgen enkele tips om uw huid dagelijks te hydrateren en comfortabeler te doen aanvoelen.

Het herkennen van xerose,
of extreme droogte van de huid

Wat is xerose? Het is een pathologie die overeenkomt met een verandering van de huidbarrière. We stellen twee belangrijke symptomen vast. In de eerste plaats is er veel droogte, die zich kan uiten in afschilfering (huid die barst en vervelt), ruwheid (harde, dikke huid die blijft haken). Ten tweede, wat u voelt: een aanzienlijk ongemak, dat wordt gekenmerkt door jeuk en een trekkerig en prikkend gevoel. Als u deze symptomen herkent, lijdt u waarschijnlijk aan xerose.

AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_SKIN-CONSULTATION-ARMS-HANDS_LARGE_2021 outputWidth=577&outputHeight=577
AD_ATOPIC-DERMATITIS_WOMAN-ARM_LARGE_2021

Waarom krijgt u jeuk
na het douchen?

Als uw huid na het douchen trekkerig en jeukerig aanvoelt, komt dat doordat de douche verschillende irriterende factoren verenigt. Ten eerste, de temperatuur van het water, als deze te koud of te warm is. Vooral wanneer het water in de kamer verdampt, absorbeert het een deel van het vocht van uw huid, waardoor u een trekkerig gevoel en jeuk krijgt na het douchen. Ten tweede, het wrijven veroorzaakt door het wassen en drogen, vooral als dat krachtig is! Tenslotte, de keuze van ongeschikte producten die uw huid aanvallen en haar reactiviteit, dus het ongemak, versterken.

Droge huid: 
het juiste reinigingsmiddel kiezen

Om een jeukende huid na het douchen te voorkomen en ervoor te zorgen dat dit moment echt kalmerend blijft voor uw huid, is het belangrijk om een reinigingsproduct voor de zeer droge huid te kiezen. Kies een lipidenherstellende en reparerende gel of olie zonder detergent. Om het risico op huidirritatie tot een minimum te beperken, moet u ervoor zorgen dat het product geen zeep of gesulfateerde oppervlakteactieve stoffen bevat, met een fysiologische pH (ongeveer 5,5) die dicht bij die van de huid ligt.

ad_xerose-hands_large_2021
AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-ARMS_LARGE_2021

Droge huid:
de juiste reflexen voor en na het douchen

Om jeuk na het douchen te voorkomen, gebruikt u best lauw water en staat u maximaal vijf minuten onder de douche. Wanneer u uit de douche stapt, droogdeppen, niet wrijven. Breng ten slotte tweemaal per dag, of ten minste één keer na het douchen, een voedende, crème aan tegen een droge huid.

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Ontmoet onze expert

Om jeuk na het douche te vermijden, om uitdroging te verminderen en de huid op lange termijn te helpen, is het ideaal om na het douchen een dagelijkse hydraterende crème over het hele lichaam aan te brengen om de hydrolipidenfilm te herstellen. Er is geen contra-indicatie om een geparfumeerde formule te kiezen, integendeel, het kan er zelfs voor zorgen dat u het elke dag wilt aanbrengen.

Dr. Marco Ambonati, Dermatoloog

Droge huid:
een verzorging kiezen en aanbrengen

Kies een voedende crème tegen een droge huid en breng deze twee keer per dag aan, of ten minste één keer na het douchen. Om de weldadige werking te maximaliseren, verwarmt u het product in uw handen voordat u het voorzichtig aanbrengt, met brede, zachte streken. 

AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-LEGS_SQUARE_2021 577x577

XERACONFORT

Het assortiment reinigings- en verzorgingsproducten dat de droge en zeer droge huid die trekkerig aanvoelt, weer blijvend soepel, zacht en comfortabel maakt.

XERACONFORT

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Om een stap verder te gaan

Ontdek meer advies over xerose of een zeer droge huid
 

Terug naar boven