AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_MP-DP_PLANTULE-GOUTTELETTE_2021

Plantenkennis: Rhealba®-haver

Bij A-DERMA hebben we alles te danken aan haver: van de ‘A’ in onze naam tot de uitzonderlijke doeltreffendheid van onze producten.
 

We hebben de zeldzame en pure Rhealba®-haver geselecteerd uit 26.000 soorten voor zijn ongeëvenaarde dermatologische eigenschappen. Wij zijn de enigen die het gebruiken. Rhealba®-haver komt voort uit biologische landbouw en wordt geproduceerd in een korte keten in het zuidwesten van Frankrijk. Het verrijkt al onze producten met zijn voedende eigenschappen om de fragiele huid te kalmeren, weer in evenwicht te brengen en te herstellen.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-ANCIENNE-ETAGERE_2021

De geschiedenis van haver

Haver en de fragiele huid zijn de hoofdrolspelers in een mooi verhaal.

Aan de basis ligt "Avena sativa", oftewel gewone haver, een graansoort uit de Poaceae-familie. Het gebruik ervan gaat terug tot de oudheid, toen het werd gebruikt als voedsel, dierenvoeder of een medicinale thee om ontstekingen te kalmeren. De Romeinen gaven de aanzet tot het eerste dermo-cosmetische gebruik, door middel van kalmerende baden voor mensen met huidproblemen. In de Middeleeuwen werd het voorgeschreven voor de geïrriteerde huid onder de vorm van een kalmerend kompres.

Sindsdien is men de eigenschappen ervan blijven bestuderen en in de 17e eeuw werd het in de Franse farmacopee opgenomen vanwege zijn erkende en gedocumenteerde weldadige eigenschappen die de huid kalmeren.

Het ontstaan van een uiterst belangrijk actief bestanddeel

Avena Sativa ” is een dermatologische soort haver die de inspiratiebron vormt van de merknaam A-DERMA. Het vormde in 1982 de aanleiding voor het ontstaan aan het eerste product van het merk, namelijk het Reinigingsblokje met Rhealba Havermelk.

Na 16 jaar onafgebroken onderzoek naar Avena Sativa, kwam er uit de 300 bestaande soorten eentje naar voren als de beste bondgenoot van de huid omwille van haar zachtheid en haar rijkdom aan actieve bestanddelen: de Rhea-variëteit. Dit type pure witte haver, dat de naam ‘Rhealba®’ heeft gekregen van A-DERMA, vormt sindsdien het unieke en exclusieve actieve bestanddeel dat vandaag nog steeds kenmerkend is voor het merk.
Maar daar stopt het onderzoek niet. Op initiatief van Pierre FABRE gaan de onderzoekers op zoek naar nieuwe actieve bestanddelen, deze keer niet in het graan, maar in de zeer jonge Rhealba®-haverscheuten die vol leven zitten en volop aan het groeien zijn: de ZAAILINGEN.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-GRAINS-MAIN_2021
AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-CHAMP-SHOOT-TRADILANDES_2021 1440x500

Eigenschappen van Rhealba®-haverzaailingen Dermatologie, natuurlijk

Rhealba®-haverzaailingen hebben bewezen een plantaardige schat van onschatbare waarde te zijn voor de dermatologie.
De verschillende onderzoeken hebben aan het licht gebracht dat ze actieve moleculen bevatten met absoluut unieke, dermatologische eigenschappen. Het extract van Rhealba®-zaailingen is rijk aan evenwichtsherstellende saponinen en kalmerende flavonoïden. Het is aanwezig in al onze producten en zorgt ervoor dat de formules een fragiele huid doeltreffend kunnen verzorgen.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-CHAMP-VUE-PRES_2021
AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-EXTRACTION-JUS-PLANTULE_2021

Natuurlijk doeltreffend
Volkomen veilig

Dankzij een innovatief en gepatenteerd extractiesysteem (octrooi aangevraagd), 
is A-DERMA erin geslaagd een extract van zaailingen (jonge scheuten) te ontwikkelen dat vol zit met deze actieve moleculen en geen detecteerbare proteïnen bevat. Zo worden de allergische risico's bij toepassing op de huid vermeden, en dan vooral bij mensen die overgevoelig zijn voor granen. 

Oogstfase
De Rhealba®-zaailingen 

Tussen de 10 en 12 weken bevatten de Rhealba®-haverzaailingen de hoogste concentratie aan actieve moleculen voor de huid, namelijk de evenwichtsherstellende en kalmerende saponinen en flavonoïden.
Deze maximale concentratie aan kostbare actieve bestanddelen geeft de hoogste graad van doeltreffendheid aan de A-DERMA producten. Het is dan ook noodzakelijk ze juist in deze periode te oogsten, omdat de concentratie nadien afneemt.
Om er zeker van te zijn dat de oogst plaatsvindt op het moment waarop de actieve moleculen het meest geconcentreerd zijn, kan de landbouwer het gehalte rechtstreeks op de bladeren meten met de DUALEX 4.0, een specifiek instrument dat is ontwikkeld met de hulp van de Pierre Fabre Agronomie-teams.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-DUALEX_2021
AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-EXTRACTION-SERPENTIN_2021

Consistente kwaliteit

Om een constante kwaliteit en concentratie van actieve moleculen te garanderen, wordt het Rhealba®-extract van zaailingen systematisch gecontroleerd en gevalideerd aan de hand van 27 controlepunten.
De buitengewone plantenkracht van de Rhealba®-haverzaailingen is ook het onderwerp van 3 aangevraagde patenten.

De cyclus van Rhealba-haver®

Van Rhealba®-haverzaad tot het extract van zaailingen.

Rhealba®-haver wordt uitsluitend geteeld volgens de principes van biologische landbouw, en dat op de velden rond Terre d'Avoine, in het zuidwesten van Frankrijk (Tarn). Het wordt midden juli geoogst en gebruikt als zaad voor de Rhealba®-haverzaailingen. Wij zijn boeren en produceren elk jaar onze eigen zaden. We garanderen de traceerbaarheid én expertise over deze cruciale fase.
De zaailingen van deze granen bevatten de essentie van de toekomstige plant. 
Ze worden in korte keten geteeld op 50 ha in het zuidwesten van Frankrijk en worden gezaaid aan het einde van de winter. De zaden hebben dan slechts een paar maanden nodig om te groeien. In mei kan de oogst beginnen: de zaailingen zijn dan 10-12 weken aan het groeien en zijn klaar om hun volle kracht te tonen.
Per hectare wordt 15 ton verse haver gesneden, gedroogd en uiteindelijk tot plantenextract verwerkt op de plantaardige extractie-site van Gaillac in de Tarn.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-CHAMPS-FAUCHAGE_2021 1440x500

Een productie in het zuidwesten van Frankrijk,
in korte keten

Van het zaad tot het afgewerkte product: Rhealba®-haver wordt in korte keten geproduceerd in het zuidwesten van Frankrijk, waarbij verschillende expertiselocaties zich in een straal van 50 km bevinden: Terre d'Avoine, de bakermat van Rhealba®-haver, waar de zaden worden geteeld en geproduceerd volgens de principes van haver biologische landbouw. De Gaillac-site staat in het teken van innovatie en is de plek waar de plantenextracten worden gemaakt. Soual is de milieuvriendelijke fabriek met ISO 14001-certificering waar de dermo-cosmetische producten van A-DERMA worden vervaardigd.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_DP_AVOINE-PLANTULE-SOLEIL_2021
Interactieve 3D-zaailing

Interactieve 3D-zaailing

Als u naar de velden wilt gaan om onze Rhealba®-haverzaailingen van dichtbij te bekijken, kunt u dat hier doen.

Ik ben al onderweg!
Terug naar boven