AD_PAINFUL-SKIN_WOMAN-SCRATCHING-NECK_LARGE_2021
Samenvatting van het dossier

Jeuk: niet-pathologische oorzaken

Het jeukt! Jeuk kan verband houden met aandoeningen zoals atopische dermatitis,contactdermatitis, xerose of extreme droogheid van de huid. Aarzel niet uw arts te raadplegen als u twijfelt. Als deze oorzaken eenmaal zijn uitgesloten, zijn er nog andere factoren die jeuk kunnen veroorzaken, zoals zonnebrand, insectenbeten, zwangerschap of waterpokken. Een overzicht en advies over hoe dit te verhelpen. 

Jeuk: de essentie in een paar punten 

  • Tekenen: jeuk veroorzaakt een onaangenaam en soms zelfs pijnlijk gevoel, dat moeilijk te omschrijven is, maar één ding gemeen heeft: een onweerstaanbare drang om te krabben om dit te verlichten. 
     
  • Oorzaken: elke irritatie van de huid wordt " pruritus " genoemd. Deze jeuk kan veroorzaakt worden door roodheid, puistjes, plaques, een ietwat droge huid... of helemaal niets! Let op: als u jeuk voelt, aarzel dan niet om uw arts te raadplegen, die zo nodig zal besluiten om onderzoeken uit te voeren. 
     
  • Wie wordt getroffen: iedereen, ook baby's en kinderen.
     
  • Getroffen zones: het hele lichaam kan worden aangetast.

Verschillende oorzaken van jeuk

AD_SCARS_LEGS-HAND-COVERING_LARGE_2021

Zonnebrand en jeuk

Pas op, maximaal ongemak, dat prikt ... en het brandt: gelukkig hebben we wat tips om u te helpen. 

Een jeukende zonnebrand kalmeren
AD_SCARS_STRETCH-MARKS-PREGNANCY_LARGE_2021 450x450

Zwangerschap en jeuk

Ah, die jeuk op de huid op uw buik! Het achtervolgt u zelfs 's nachts! De reden: de huid op de buik en dijen rekt uit (en scheurt soms) om plaats te maken voor de baby. Om ze te kalmeren en het ontstaan van striemen te voorkomen, staan wij u bij!

Zwangerschap, de jeukende huid soelaas brengen
AD_CHICKEN-POX_FINGERS_LARGE_2021

Waterpokken

Om je te helpen de jeuk van uw kleintje te verlichten en superinfecties of littekens zoveel mogelijk te voorkomen, hebben we een kleine gids samengesteld die u mateloos kunt gebruiken.

De jeuk van waterpokken verlichten

Hoe kalmeert u een jeukend litteken? 

Een huid die geneest " werkt ": ze trekt, wordt soepeler, vervormt en bouwt zichzelf weer op. En dit kan jeuk veroorzaken: om dit te kalmeren, kunt u gerust een herstellend product aanbrengen, idealiter met kalmerende actieve bestanddelen. 

Jeuk na een behandeling

Tijdens of na een behandeling kan de huid gevoeliger worden, meer reageren en daardoor gaan jeuken. Om ze te kalmeren, kunt u een hydraterend, emolliërend product op uw huid aanbrengen. 

Insectenbeten en jeuk

Muggen, vlooien, wespen, teken... ze hebben weer toegeslagen! Om een superinfectie (en verdere jeuk) te voorkomen, is het belangrijk niet te krabben. Kalmeer de beet met een kalmerende spray en breng een kalmerende crème aan.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Om een stap verder te gaan 

Ontdek de zones met eczeem die kunnen jeuken
 

Terug naar boven