AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_SKIN-CONSULTATION-ARMS-HANDS_LARGE_2021

Dermatologie: expertise over de fragiele huid

De fragiele huid bekijken vanuit een dermatologisch perspectief, dat is al bijna 40 jaar de unieke aanpak van A-Derma.

Wat is een fragiele huid? Het gaat om een extreme gevoeligheid. 
In 2014 heeft A-DERMA, in samenwerking met internationale experts, een gepubliceerde wetenschappelijke definitie gegeven van de fragiele huid. Het is ‘een onevenwichtige huid die minder weerstand kan bieden aan schadelijke invloeden’. Met andere woorden, een huid met een fragiele huidbarrière. 
Als het eerste dermatologisch merk dat gespecialiseerd is in de fragiele huid, zijn we een stap verder gegaan en hebben we aangetoond dat er niet één, maar vele soorten fragiele huid bestaan. Wat hebben ze gemeenschappelijk? Een behoefte aan doeltreffende en veilige formules die onze aanpak dagelijks bepaalt, tijdens elke etappe van de productontwikkeling. 

Wat als we allemaal een fragiele huid hebben?

24%

van de Kaukasische mensen uit het noorden (Zweden, Noord-Frankrijk)

30%

van de Kaukasische mensen uit het zuiden (Spanje, Zuid-Frankrijk)

53%

van de mensen uit Azië

42%

van de mensen met een donkere huid

Epidemiologisch onderzoek bij meer dan 9000 mensen in 12 landen

Er bestaat niet slechts één type fragiele huid. 

Of we nu kind of volwassene, of man of vrouw zijn, we hebben allemaal op een bepaald moment in ons leven een fragiele huid. De huid van baby's is van nature fragiel, net als een droge huid of rijpere huid. Maar de huid kan ook fragiel worden als gevolg van schadelijke invloeden, zoals de zon, of door een pathologie, zoals acne of atopische dermatitis. Een fragiele huid is niet altijd wat het lijkt.

  • Nee, een blanke huid is niet het fragielste type. Dat is de Aziatische, donkere of gemengde huid.
     
  • Jong zijn, staat niet gelijk aan een resistente huid. Het zijn net jongeren onder de 35 die de meest fragiele huid hebben.
     
  • De donkere huid wordt niet gespaard van atopische dermatitis, in feite is het de huid die het meest te lijden heeft.
     
  • Een fragiele huid is geen ziekte.

 

Is dit mijn geval? 

De fragiele huid heeft nood aan verzorging
Dermatologische expertise 

De weerloze, fragiele huid heeft een zachte, doeltreffende verzorging nodig. Om een gamma producten op maat te ontwikkelen die de huid kunnen kalmeren, beschermen en verzorgen, heeft A-DERMA niet minder dan 214 klinische studies uitgevoerd bij meer dan 36.000 personen. We hebben 22 internationale wetenschappelijke publicaties** op onze naam staan en we zijn partner van een netwerk van 45.000 artsen*. De ontwikkeling van elk van onze producten is geïnspireerd op onze sterke farmaceutische discipline om de meest geschikte oplossing te bieden voor elk type fragiele huid. 

*Aantal dermatologen, kinderartsen en huisartsen dat wereldwijd door de dermatologische laboratoria van A-DERMA wordt bezocht.
** Bron: “CLINICAL STUDIES UPDATE from 2011 to 28MAY2021”.
 

Meer hierover

AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-LEGS_LARGE_2021 577x577
AD_ROSACEA_WOMEN-EYES-CLOSED_SQUARE_2021 472x472

Onze aanpak
Patient Centricity

Patient Centricity is een fundamentele benadering die van essentieel belang is voor ons, als geëngageerd dermatologisch merk, omdat ze uiteindelijk verband houdt met de doeltreffendheid van de verzorgingsproducten.

*Praktische toepassing van de producten
 

Ik ben hierin geïnteresseerd

Terug naar boven