Verzorgingsproducten voor de huid met neiging tot atopisch eczeem van baby's/kinderen

Verzorgingsproducten voor de huid met neiging tot atopisch eczeem van baby's/kinderen

Veel baby's hebben last van eczeem. Atopisch eczeem verschijnt meestal vóór de leeftijd van 1 jaar. De huid van uw baby of kind is droog en neigt naar atopie. Verlicht dan de jeuk en voed de huid met de verzorgingsproducten met biologisch geteelde Rhealba® Haver.

12 Resultaten "Verzorgingsproducten voor de huid met neiging tot atopisch eczeem van baby's/kinderen"

Meer informatie over een huid met neiging tot atopisch eczeem bij baby's en kinderen
Meer informatie over een huid met neiging tot atopisch eczeem bij baby's en kinderen

Welke crème moet ik gebruiken als mijn baby eczeem heeft?

Bij een huid met atopisch eczeem is het gebruik van een crème voor de atopische babyhuid cruciaal. Inderdaad, in het geval vaneczeem bij baby's, zal een kalmerende jeukwerende crème helpen om de pieken van irritatie te spreiden en tegelijkertijd roodheid en jeuk te verminderen. Emolliërende producten gaan droogheid tegen door een huid met neiging tot atopisch eczeem intens te hydrateren en te voeden. De huidbarrière wordt zo versterkt en de irritatiepieken die gepaard gaan met eczeem worden uitgesteld. Om zich aan de verschillende types droogheid van de atopische huid aan te passen en zo goed mogelijk aan hun behoeften te voldoen, komen emolliërende verzorgingsproducten in verschillende texturen: lotion, crème, balsem... of spray. Voor de droge huid met neiging tot atopie is de gladde textuur van de crème ideaal. Voor de lente en de zomer is de lichtere, meer vloeibare textuur van een lotion of een spray geschikter. De zeer voedzame formule van een balsem is het meest geschikte kalmerende verzorgingsproduct voor een zeer droge huid, en dan vooral in de winter.
Als de huid van uw kind niet alleen neigt tot atopisch eczeem, maar ook allergisch reageert, dan is het gebruik van een steriel product zonder conserveringsmiddelen een echte aanrader.
Voor een optimale doeltreffendheid wordt in ieder geval sterk aanbevolen dagelijks en ten minste eenmaal per dag een kalmerend verzorgingsproduct aan te brengen op een huid die vooraf is gereinigd met een geschikt kalmerend hygiëneproduct.

Wat te doen bij atopische dermatitis bij baby's?

Rode vlekken, droogheid, jeuk, atopisch eczeem of atopische dermatitis bij een baby beïnvloedt het leven van de baby en het gezin. Om atopisch eczeem onder controle te houden, is het raadzaam om de medicatie die door de dermatoloog wordt voorgeschreven, zoals een corticosteroïdcrème voor baby-eczeem, te combineren met kalmerende producten die aangepast zijn aan de atopische huid en die jeuk verzachten, irritatiepieken helpen spreiden en rode vlekken verminderen.

Voor baby's met een droge huid en atopisch eczeem is het dus essentieel om in hun dagelijkse verzorging een geschikt hygiëneproduct op te nemen: een emolliërende, jeukwerende douchegel zoals een voedende, kalmerende wasolie of een kalmerende wasgel; alsook een crème tegen baby-eczeem, meer bepaald een emolliërende babycrème die hun droge huid op milde wijze voedt.

Als uw kind last heeft van jeukende eczeemvlekken, kunt u een verfrissende spray gebruiken om de jeuk te verlichten en krabben te voorkomen.

Onze experts geven meer uitleg, zo kunt u de atopische dermatitis van uw kind beter begrijpen.

Als u geïnteresseerd bent in onze huidverzorgingsproducten voor baby's/kinderen met atopische eczeem, ontdek dan ook:

Onze jeukwerende verzorging voor baby's en kinderen

Terug naar boven