AD_BABY_FIRST-CARE-LAYING-DOWN_LARGE_2021

Verzorging van de atopische huid bij baby's en kinderen

Het pikt, het jeukt: de huid van uw kind voelt oncomfortabel aan en het doet pijn hen te zien lijden. De huid van alle baby's is van nature fragiel (en dat is heel normaal) en minder goed in staat om zich te verdedigen tegen allerlei aanvallen, maar de huid van baby's met atopie is nog reactiever: ze wordt rood, jeukt, bedekt zich met rode plaques of zelfs korstjes. Welke crème moet u gebruiken om de atopische dermatitis van uw kind of baby te kalmeren? Wat moet u doen om dit te vermijden en welke goede reflexen moet u aannemen om hen te helpen zich beter te voelen? Hier zijn al onze tips om de huid van kinderen met atopische neigingen dagelijks soelaas te bieden

 • Wassen, maar voorzichtig. Geen afbijtende of sterk schuimende producten: kies voor speciale babyschuimgels, oliën of 2-in-1 gels.
   
 • Geef korte douches of baden (niet langer dan 5 minuten) omdat kalk de huid uitdroogt, en met water dat niet te heet is (maximaal 35 °C) omdat de hitte de ontsteking kan heractiveren.
   
 • Spoel het reinigingsproduct goed af met schoon water en dep het droog, zonder te wrijven!
   
 • Kies voor zachte badhanddoeken, gewassen met een hypoallergeen wasmiddel, zonder wasverzachter en indien mogelijk gedroogd in de droger.
   
 • Opmerking: als u tijd hebt, kan een bad 's morgens de baby verfrissen en kalmeren na een moeilijke nachtrust in geval van jeuk.
   
 • Een of twee keer per dag, of bij het verschonen van de luier, een weekmakende crème aanbrengen die geschikt is voor de huid met neiging tot atopie. Bij voorkeur zeer snel na het baden of douchen om de huid zo gehydrateerd mogelijk te houden.
   
 • Om te voorkomen dat uw kind zich krabt of zijn/haar huid beschadigt, moet u de nagels kort knippen met een geschikt schaartje.

Waarom moet ik de droogkast gebruiken als ik een huid met neiging tot atopie heb?

Kledij die in de droger werd gedroogd, is zachter en soepeler dan kledij die in open lucht werd opgehangen. Dit is comfortabeler voor de tere huid en vermijdt het gebruik van wasverzachter (vaak geparfumeerd en kan dus een allergische reactie uitlokken). Bovendien zijn er in de lente en de herfst veel allergenen in de lucht die zich op het wasgoed kunnen afzetten (en vervolgens op de huid van uw kind) als het buiten wordt gedroogd. Beperking van het contact met allergenen is echter een must om de huid met een neiging tot atopie te beschermen tegen een nieuwe aanval!

 • Kies altijd een hypoallergeen huidverzorgingsproduct: een huid met neiging tot atopie is een allergische huid. Om het risico op allergische reacties zo klein mogelijk te houden, is een specifieke formule nodig.
   
 • Lipidenherstellende en ontstekingsremmende werking: een huid met neiging tot atopie is altijd zeer droog en ontstekingsgevoelig, het is dus belangrijk om meteen na het douchen een lipidenherstellende en ontstekingsremmende werking te voorzien, om de werking van de later aangebrachte weekmakende verzorgingsproducten voor te bereiden, te versterken en te voltooien.
   
 • Respecteer de pH van de huid: het hygiëneproduct moet een zure pH hebben (iets onder 5,5) om de pH van de huid met neiging tot atopie te verlagen. Het wordt aanbevolen een product zonder zeep te gebruiken.
   
 • Kies een crème, een balsem of een weekmakende melk, afhankelijk van de textuur die u verkiest en die uw kind het beste aanvaardt: de textuur van crèmes of balsems is smeuïg en comfortabel en ideaal voor de droogste huid, de textuur van melk is frisser en lichter en meer geschikt voor matige droogheid.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

EEN WOORDJE VAN DE EXPERT

Profiteer van het moment waarop u de weekmakende verzorging op de huid van uw kleintje aanbrengt om er een moment van ontspanning van te maken. Dit zal een zeer weldadig kalmerend effect hebben. Zorg ervoor dat uw kind zich op zijn gemak voelt (en u ook) en dat de kamertemperatuur aangenaam is. En wanneer u de verzorging aanbrengt, masseert u het hele lichaam met brede streken om uw kind te ontspannen. U kunt ook eindigen met een voetmassage voor een intens ontspannend effect.

Dr. Marco Ambonati, Dermatoloog

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Om een stapje verder te gaan

Verder advies voor de huid met neiging tot atopie
 

EXOMEGA CONTROLE

EXOMEGA CONTROL is een verzorgingslijn die perfect inspeelt op de noden van de droge huid met neiging tot eczeem en atopie van het hele gezin, dankzij de jeukwerende werking en de formules die vanaf de geboorte gebruikt kunnen worden. 

Verzorging voor de huid met neiging tot atopie

EXOMEGA CONTROLE
Terug naar boven