Verzorgingsproducten voor de huid met neiging tot atopie

Verzorgingsproducten voor de huid met neiging tot atopie

Heeft u droge huid met neiging tot atopisch eczeem? Verlicht dan de jeuk en voed je huid met de verzorgingsproducten met biologisch geteelde Rhealba® Haver.

10 Resultaten "Verzorgingsproducten voor de huid met neiging tot atopie"

Meer informatie over verzorging voor een huid met neiging tot atopie
Meer informatie over verzorging voor een huid met neiging tot atopie

Hoe herkent u een atopische huid?

Atopische dermatitis, ook bekend als eczeem, is een ontsteking van de huid die verband houdt met een slecht werkende huidbarrière. Opflakkeringen en rustige periodes wisselen elkaar af. In de crisisfase is de huid met neiging tot atopie droog tot zeer droog. Er verschijnen rode plekken, blaasjes en korsten. Tijdens deze opflakkeringen ervaart de getroffen persoon heel wat ongemak in de vorm van jeuk, een trekkerig gevoel of tintelingen. 

Zowel het gezicht als het lichaam kunnen hierdoor worden getroffen. In het gezicht verschijnen de vlekken vooral op de wangen, het voorhoofd, de oogleden en de hals. Op het lichaam komen de huidletsels voor in de elleboog- en knieholtes en op de romp. In de remissiefase zijn de symptomen van de ontsteking onzichtbaar, maar blijft de kwetsbare huid droog.

Hoe behandelt u een huid met neiging tot atopie?

 

Naast de door uw dermatoloog aanbevolen behandeling gebruikt u tijdens een opflakkering van atopisch eczeem best ook een geschikt product dat de huid in alle zachtheid reinigt, kalmeert en beschermt. Masseer vervolgens op een propere huid langzaam een geschikt emolliërend verzorgingsproduct (crème, lotion, balsem) dat de droge huid hydrateert en tegelijkertijd de huidbarrière versterkt. 
Probeer niet te krabben in geval van jeuk, want dat maakt de situatie alleen maar erger. Ontdek onze tips tegen krabben.

Blijf de verzorgingsproducten gebruiken ook wanneer de ontsteking niet meer zichtbaar is, want ook al zijn de symptomen verdwenen, toch blijft de huid met neiging tot atopie kwetsbaar. Om het aantal opflakkeringen te verminderen, is het noodzakelijk om passende verzorgingsproducten in de routine op te nemen, zowel tijdens de periodes van crisis als tijdens de remissiefasen. Ontdek al onze professionele tips voor de verzorging van een huid met neiging tot atopie.

Als u geïnteresseerd bent in onze verzorgingsproducten voor de huid met neiging tot atopie, ontdek dan ook: 

Onze verzorgingslijn voor de huid met neiging tot atopie Exomega
Onze jeukwerende lichaamsverzorgingsproducten

Terug naar boven