AD_SCARS_STRETCH-MARKS_PREGNANT-WOMAN_LARGE_2021

Met hun niet zo aantrekkelijke naam en de manier waarop ze verschijnen wanneer u dit het minst verwacht, kunnen we niet zeggen dat ze onze favoriet zijn. Ze zijn echter vrij ongevaarlijk. De eerste oplossing om ermee te leven, is er meer over te weten.

Wat zijn ze en wanneer verschijnen ze?

Het zijn de lange strepen, aanvankelijk purperrood van kleur, die daarna wit of parelmoerkleurig worden, in bijna dezelfde kleur als de huid.
 Striemen zijn getuigen van hoe we ons leven opbouwen. Ze hangen nauw samen met de hormonale activiteit, maar dat niet alleen. Deze kunnen het gevolg zijn van een te grote uitrekking van de huid, bijvoorbeeld bij snelle gewichtstoename of -afname in belangrijke fasen: de puberteit en de zwangerschap.

Wat veroorzaakt striemen?

Bepaalde hormonale veranderingen, voornamelijk veroorzaakt door de puberteit of zwangerschap, zorgen ervoor dat de huid niet altijd even soepel is. Wanneer ze minder soepel wordt, kan ze bij uitrekking scheuren in de diepe lederhuid, waardoor deze sporen ontstaan, die lijken op uitgerekte littekens.
 

Waar komen striemen voor?

Striemen komen vooral voor op de buik, borsten, armen, billen en heupen. Dit ligt voor de hand, als u nadenkt over de oorzaak: dit zijn zones waar de huid makkelijk uitrekt door gewichtstoename of -afname, groei, of tijdens de zwangerschap.
 

Wie heeft striemen? 

Striemen maken deel uit van het leven van de meeste vrouwen: 80% van de vrouwen heeft last van deze kleine littekens op bepaalde delen van hun lichaam. Eén van de redenen hiervoor is dat zij diegenen zijn die de baby's dragen! Tijdens de eerste zwangerschap krijgt 50-70% van de vrouwen te maken met striemen, vaak aan het eind van de zwangerschap.
Betekent dit dat mannen nooit striemen krijgen? Nee, dit kan ook hen overkomen, maar minder. In de puberteit bijvoorbeeld vertonen 25% van de meisjes en slechts 10% van de jongens striemen.
 

Hoe voorkomt u striemen? 

Laten we niet te hoog van de toren blazen: striemen zijn moeilijk te voorkomen. U kunt ze nog steeds vermijden door een gezonde levensstijl en door te anticiperen op de periodes waarin u waarschijnlijk striemen zult krijgen. Als u zwanger bent bijvoorbeeld, kiest u een specifiek product en brengt u dat dagelijks aan. Voor alle andere momenten zoals deze, kunnen we ook de elasticiteit van de huid bevorderen.
Maar het is belangrijk te onthouden dat striemen ook onze levenssporen zijn, en dat we niet moeten proberen te anticiperen op hun komst of ze koste wat het kost moeten vermijden...
 

Hoe maakt u komaf met striemen? 

Laten we eerlijk zijn, striemen gaan niet vanzelf weg. Dit moet worden aangepakt. Als u ze ontsierend vindt, kunnen ze nog worden vervaagd. Zoals alle littekens reageren ze bijzonder goed op massage, wat de soepelheid van de huid verbetert.

EPITHELIAL A.H

Massagegel-olie

Deze massagegel-olie wordt tweemaal per dag aangebracht en helpt de zichtbaarheid van sporen van littekens * en striemen te vervagen.
* Nieuwe littekens die weer zijn dichtgegroeid.

EPITHELIALE A.H Olie-gel
EPITHELIAL A.H
AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Rhealba Haver® uniek in de wereld

Rhealba Haver®, onze schat uit de biologische landbouw, is het plantaardige actieve bestanddeel met herstellende, kalmerende en reparerende dermatologische eigenschappen, aanwezig in al onze producten.
RHEALBA® HAVER

Terug naar boven