AD_TATTOOS_WOMAN-HIP-FLOWERS_LARGE

Als u wilt dat uw tatoeage zijn oorspronkelijke kleur en vorm behoudt, is het belangrijk dat u deze goed verzorgt.

In samenwerking met tattoome.comin dit gedeelte leggen we uit hoe u uw tatoeage kunt onderhouden, direct na het verlaten van het salon, zodat deze er nog jaren goed blijft uitzien.

Het helpen genezen van een tatoeage

Tip#1: Hoe lang duurt het voordat een tatoeage genezen is?

Uw tatoeëerder zal u vertellen dat het uiteindelijke uitzicht van uw tatoeage wordt bepaald door de genezingsperiode. 

Dit strekt zich uit van de laatste naaldslag tot 6 weken later. In tegenstelling tot tijdelijke tatoeages zijn permanente tatoeages namelijk allesbehalve een triviale ingreep en vereisen ze de grootste zorg.

Als het werk klaar is, zal de tatoeëerder een genezende crème op de getatoeëerde plek aanbrengen en vervolgens een verband aanleggen: het is aan te rade, dit verband 24 uur aan te houden om de kleine wondjes die door de tatoeage zijn ontstaan te beschermen. 

Zorg ervoor dat u uw handen wast voordat u de tatoeage aanraakt.

Tip#2: Hydrateer uw tatoeage met een geschikte verzorging

Was uw tatoeage met een milde, neutrale pH of fysiologische zeep om inkt en bloedresten te verwijderen. De eerste wasbeurt van uw tatoeage kan eng zijn. Maak u geen zorgen, voor een zachte wasbeurt voor uw huid en pijnloos voor u, gebruikt u warm, niet te hard stromend water. Dep uw tatoeage tot slot voorzichtig droog met een schone handdoek. Breng vervolgens uw herstellende crème aan volgens het advies van uw tatoeëerder. 

Gebruik maar heel af en toe cellofaan! 

EPITHELIAL A.H

Kalmerende herstellende crème

Breng een dun laagje A.H ULTRA Epitheliale Kalmerende Herstellende crème aan om het herstel te bevorderen en uw beschadigde huid te kalmeren. Laat het daarna aan de open lucht drogen zodat uw tatoeage op een natuurlijke manier kan genezen

EPITHELIALE A.H Herstellende crème
EPITHELIAL A.H

Tip#3: Weersta de verleiding om aan uw tatoeage te krabben

Wanneer uw tatoeage aan het genezen is, is het mogelijk dat er kleine korstjes ontstaan, dat de huid gaat vervellen en dat uw tatoeage gaat jeuken. Er is maar één ding dat u moet doen: WEERSTAAN! Gemakkelijker gezegd dan gedaan, zou u zeggen, maar als u toegeeft, loopt u het risico zowel het ontwerp als de kleuren te beschadigen. Vandaar het belang van het gebruik van een kalmerende herstellende crème.

Tip#4: Uw tatoeage tegen de zon beschermen 

Wie ontspant zich graag in de zon en komt op maandagmorgen met een mooi gebruinde teint terug op het werk? IEDEREEN, dat verzekeren wij u! Behalve dat u niet bent zoals iedereen, want u hebt een gloednieuwe tattoo! Uv-stralen, de zee, het zwembad en sessies in een sauna of hamam moet u een goede maand mijden. Goede moed, wij denken aan u!

Indien u zich aan uv-stralen zou blootstellen, weet dan dat er 2-in-1 wondhelende en tegen uv-stralen beschermende verzorgingsproducten bestaan die u op uw tatoeage kunt aanbrengen. 

EPITHELIAL A.H

SPF50+ beschermende herstellende crème

Deze 2-in-1 verzorging helpt de huid herstellen en biedt een zeer hoge zonnebescherming SPF 50+ voor een dubbel effect tegen rode en bruine vlekken.

EPITHELIALA A.H Herstellende crème SPF 50+
EPITHELIAL A.H

We hebben echter goed nieuws: of u nu bij het "sportieve" of het "Netflix & chill"-team hoort, in beide gevallen moet u inspanningen waarbij uw huid gaat zweten beperken, omdat uw opperhuid tijd en rust nodig heeft om te genezen. 

Hoe verzorgt u dagelijks een tatoeage?

Het zou verkeerd zijn te denken dat als uw tatoeage eenmaal genezen is, deze geen verzorging meer nodig heeft! Er zijn twee basisregels waaraan u zich uw hele leven moet houden: 

  • Hydrateer uw huid regelmatig met een geschikte zalf of crème
     
  • Bescherm uw tatoeage met een ultra waterbestendige SPF 50+ zonnebescherming vóór elke blootstelling aan de zon. 

Nu hebt u al onze beste tips gelezen om van uw tatoeage een waar kunstwerk te maken. 

Wij sluiten af met ons favoriete gezegde: "Eens een tatoeage, altijd een tatoeage". 

PROTECT

X-Trem Stick

Deze onzichtbare stick met zeer hoge beschermingsfactor SPF 50+ beschermt alle plaatselijke fragiele zones (met inbegrip van littekens en tatoeages) die aan de zon zijn blootgesteld tegen de schadelijke effecten van de zon. 

PROTECT X-TREM SPF 50+ Stick
PROTECT
AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 477x477

Rhealba Haver® uniek in de wereld

Rhealba Haver®, onze schat uit de biologische landbouw, is het plantaardige actieve bestanddeel met evenwicht herstellende, kalmerende en reparerende dermatologische eigenschappen, aanwezig in al onze producten. 

HAVER RHEALBA®

Terug naar boven