AD_SCARS_STOMACH-BELLY-WOMAN_LARGE_2021
Samenvatting van het dossier

Littekens vervagen: het hangt allemaal af van welke aard!

Littekens moeten worden gezien als een grote familie: ze hebben allemaal iets gemeen, maar geen twee zijn gelijk! Als u ze wilt vervagen, moet u dus de meest geschikte techniek kiezen om goede resultaten te boeken.

Geen paniek, hier volgt een korte gids met de juiste gebaren om vier belangrijke soorten littekens te vervagen: striemen, littekens na een keizersnede, een facelift en een operatie aan de schildklier.

Striemen vervagen 

Het verschijnen ervan is het gevolg van verschillende gebeurtenissen in ons leven: groei, zwangerschap, gewichtstoename... Ze kunnen meer dan eens voorkomen, maar ze houden altijd verband met een verlies aan elasticiteit van de huid, die door uitrekking diep gaat scheuren en deze sporen veroorzaakt, die lijken op littekens.
Striemen kunnen niet volledig verdwijnen, maar ze kunnen wel worden vervaagd.
De techniek: massage! 2 tot 3 minuten palpeer-/roltechniek per dag op de doelzone met een specifieke verzorging waardoor de huid weer soepeler wordt en het uitzicht van het litteken beter wordt. Zeg het verder ;)

Een litteken na een keizersnede vervagen

Uw dokter zal u wel gezegd hebben: niet zwemmen tot het einde van de eerste maand, enkel douchen mag! Maar wassen is het ideale moment om uw litteken te verzorgen: maak van de gelegenheid gebruik om het te reinigen met water en een zeep met een neutrale pH-waarde. Om de genezing te bevorderen en de sporen in te dijken, is het nuttig een herstellende crème met hyaluronzuur aan te brengen. Zodra het litteken goed gesloten is, moet u het goed masseren door te palperen en te rollen, dit is cruciaal!

Het is inderdaad belangrijk om het litteken te blijven verzorgen wanneer de wond goed gesloten is, door het te masseren met een specifieke verzorging die het uitzicht verbetert. Het ideaal? Een product met een gel-olietextuur dat bijzonder geschikt is voor massage.

Pijnlijke littekens? Bel uw dokter, het is altijd goed om gerustgesteld te worden!
 

Een litteken door een facelift vervagen

Een facelift betekent dat de huid opnieuw wordt aangespannen, maar de huid heeft een verandering ondergaan die zijn sporen nalaat. Om het litteken zo proper en onopvallend mogelijk te maken, moet u:

  1. Reinigen: gebruik een zachte schuimende reinigingsgel en spoel af met schoon water, zonder te vergeten om de plaats van de lifting goed af te drogen.
  2. Versnel de genezing: breng een herstellende crème aan om de genezing te bevorderen en de kans op verdere sporen te minimaliseren.
  3. Kies voor " no make-up ": u moet wachten tot de draadjes zijn verwijderd voordat u make-up aanbrengt. De huid moet kunnen ademen!
  4. Het uitzicht verbeteren: u kunt een dagelijkse crème tegen vlekken aanbrengen die uw huid kalmeert en hydrateert. Zoals met alle littekens, neem de tijd om deze te masseren!
     

De zichtbaarheid van een litteken verminderen na een operatie aan de schildklier

Het is belangrijk om eerst naar uw arts te luisteren. Let goed op, want hij zal u vertellen hoe belangrijk het is de wond te verzorgen om goed te genezen, maar ook om een zo min mogelijk zichtbaar litteken te hebben.

Hier zijn de 3 essentiële zaken om te respecteren voor een genezing zonder sporen:

  1. De incisie moet schoon en droog worden gehouden. Uw arts zal u instructies geven over hoe u de wond moet schoonmaken: volg die nauwkeurig op. 
  2. Het verband dat wordt gebruikt om de wond af te dekken, moet regelmatig worden vervangen. De goede genezing hangt ervan af! 
  3. Gebruik een specifiek verzorgingsproduct om uw litteken te verzorgen en zo het herstel te versnellen en het uitzicht te verbeteren.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Om een stapje verder te gaan

Meer advies voor de fragiele huid
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Rhealba Haver® uniek in de wereld

Rhealba® Haver, onze biologische schat, is het plantaardige actieve ingrediënt met herstellende, kalmerende en reparerende dermatologische eigenschappen, aanwezig in al onze producten.

HAVER RHEALBA®

Terug naar boven