AD_ROSACEA_WOMEN-EYES-CLOSED_LARGE_2021
Samenvatting van het dossier

Roodheid in het gelaat: dit begrijpen om het beter te verzorgen

Heeft u rode vlekken in uw gelaat? Zoals iedereen, zou u kunnen zeggen! Inderdaad, het is heel gewoon om wat roodheid in het gelaat te hebben. Een beetje warmte of kou en de roodheid stijgt vrij snel naar het gelaat. Maar als deze roodheid aanhoudt of vaker voorkomt, moet u zich zorgen gaan maken en dit behandelen. De methode blijft dezelfde: eerst nagaan wat deze reactie teweegbrengt, het type roodheid begrijpen en dan de verzorgingsproducten voor het gelaat aanpassen die langdurig soelaas brengen. Natuurlijk geven onze experts u alle informatie en adviezen om de meest reactieve huid te helpen het soelaas te vinden die ze verdient.

Wat is roodheid in het gelaat?

We hebben het over roodheid in het gelaat wanneer de huid rood wordt, meer of minder fel. Dit kan plaatselijk voorkomen (zoals neus, wangen, voorhoofd of kin) of zich over het hele gelaat uitstrekken. Soms hoort u meer technische woorden voor deze roodheden in het gelaat: erythrose, gelaatserytheem, rosacea of couperose. Deze roodheid is te wijten aan een verwijding van de kleinere bloedvaten in een diepere laag van de huid, de lederhuid genoemd

Wat veroorzaakt deze roodheid?

Als uw gelaatshuid rood is, kan dat te wijten zijn aan de aard van uw huid, die in het algemeen gevoelig en kwetsbaar is, in combinatie met een langdurige of voorbijgaande pathologie. U kunt roodheid in uw gelaat hebben omdat uw huid reactief is, lijdt aan een aandoening zoals couperose (ook wel rosacea genoemd) of allergisch is. Tenslotte kan deze roodheid in het gelaat het gevolg zijn van een behandeling, zoals een laserbehandeling. Volg de gids!

En als u
een reactieve huid had?

U heeft waarschijnlijk een gevoelige en reactieve huid als ze niets verdraagt, als ze overreageert op verschillende factoren die op andere huidtypes geen effect hebben. Uw huid is trekkerig, tintelt en brandt soms zelfs. De reactieve huid kan soms ook rood worden en min of meer vluchtige rode vlekken vertonen.

Deze reactiviteit kan worden veroorzaakt door stress, warmte of koude, het aanbrengen van een product of zelfs water, wrijving... Om meer te weten te komen over de reactieve huid en om de juiste huidverzorgingsproducten en crèmes te kiezen om roodheid te kalmeren, klik hier.

Een reactieve huid kalmeren die rood wordt.

AD_REACTIVE SKIN_FACE_WOMAN_2021 696x696
AD_MANNEQUINS_FEMME-BRUNE-REGARD-VERS-LE-BAS_2021 696x696

En als het couperose was
of rosacea in het gelaat?

Couperose, ook bekend als rosacea, veroorzaakt een diffuse roodheid, vooral op de centrale delen van het gelaat (neus, wangen, kin en voorhoofd) en een gevoel van droogheid, branderigheid en prikken. Er kunnen ook huidletsels ontstaan, zoals kleine puistjes (papels of pustels genoemd) en plaatselijke zwellingen in het gelaat. Als het verder vordert, kan het permanent worden en zeer lelijk. Wilt u deze ziekte en de symptomen beter begrijpen? Hoe kiest u het best een crème tegen rosacea? Welke verzorgingsproducten zijn doeltreffend om de roodheid en andere tekenen van rosacea in uw gelaat te kalmeren?
Lees het hier!

Couperose in het gelaat kalmeren

Wat als het te wijten is aan de laserbehandeling in het gelaat?

Als u een laserbehandeling in uw gelaat heeft ondergaan (bijvoorbeeld om bruine vlekken, acnelittekens of kleine bloedvaatjes te verwijderen), kan uw huid wat roodheid of lichte zwelling vertonen in het behandelde gebied en een zonnebrandgevoel dat binnen een paar uur wegtrekt. Wat zijn de gevolgen van een laserbehandeling voor uw huid? Welke verzorging en crèmes moet u gebruiken om de huid te kalmeren? We vertellen u hier alles.

Het gelaat kalmeren na een laserbehandeling.

AD_FRAGILE SKIN_FACE_WOMAN_LOOKING IN MIRROR_2021 472x472
AD_ALLERGY_WOMAN_2021 472x472

Wat als uw gelaatshuid
allergisch was?

U bent in contact geweest met een allergene stof en uw gelaat vertoont roodheid en tekenen van huidallergie: dit kan een allergische reactie zijn, zoals netelroos of contacteczeem of irriterend eczeem. In dit geval vertoont uw gelaat rode vlekken, kleine puistjes, en uw huid is trekkerig en jeukt. Om meer te weten te komen over de allergische huid, voor tips voor de meest geschikte huidverzorging en routine, en om de roodheid en vervelende symptomen van uw gelaatsallergie te verzachten, bent u hier aan het juiste adres.

Contacteczeem herkennen en soelaas brengen

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

 Om een stapje verder te gaan

Hoe verzorgt u uw gelaat?  

 

Terug naar boven