AD_MODELS_WOMAN-CREAM-EYE-CONTOUR_2021
Samenvatting van het dossier

Hoe verzorgt u een droge huid?

Heeft u het gevoel dat de huid van uw gelaat droog is? Voelt ze strak aan, vervelt ze soms, zijn er kleine striemen of vlekken, en voelt ze oncomfortabel aan? Pas op, we zeggen snel dat we een droge huid hebben, maar in werkelijkheid zijn er vele soorten droogheid, elk met zijn eigen oorzaken, symptomen, voorkeurszones... en cosmetische reacties. Is uw huid erg droog, droog of gewoon gedehydrateerd? Door de juiste woorden te geven aan uw droge gelaat, weet u welke verzorging u moet gebruiken - een hydraterende of een voedende crème - en welke routine u moet volgen. Heeft u het juiste advies nodig? Onze experts zullen u begeleiden.

Gelaat: een droge huid, wat is dat precies?

Afgezien van specifieke aandoeningen (atopie, eczeem...) is een droge huid een huid met een tekort aan water en/of lipiden: in beide gevallen is de huid verzwakt, kan ze moeilijker haar beschermende rol vervullen en is ze gevoeliger voor aanvallen van buitenaf. Wanneer de gelaatshuid een tekort aan water heeft, spreekt men van een gedehydrateerde huid. Ontbreekt het echter aan vet (d.w.z. lipiden), dan is er sprake van een droge of zeer droge huid, maar dat hoeft niet per se zo te zijn! Zodra we de oorzaak van deze droogheid hebben bepaald, kunnen we met de juiste verzorging (en de juiste gebaren) onze huid helpen deze droogheid te bestrijden en haar evenwicht te herstellen. De oplossing? De droge huid voeden of hydrateren naargelang haar behoeften en een specifieke routine volgen.

En als u
een droge huid had?

Uw huid is trekkerig, jeukt en vervelt soms (bekend als "afschilferen"): dit zijn allemaal tekenen van droogheid. Dit kan te wijten zijn aan de aard van uw huid en kan verergerd worden door externe omgevingsfactoren. Om deze onaangename symptomen te verlichten, is het belangrijk de mechanismen te begrijpen die deze droogheid veroorzaken en een gelaatscrème te gebruiken die aangepast is aan de droge of zeer droge huid. We vertellen u hier alles.

Droge huid? Voedende crèmes en verzorgingsproducten gebruiken

 

AD_MODELS_WOMAN-LOOK-LEFT_2021 696x696

Wat als uw huid
enkel gedehydrateerd was?

Een gedehydrateerde huid is een huid die een tekort aan water heeft: ze is dof, ruw, make-up blijft niet zitten en ze accentueert zelfs de kleine rimpeltjes (de zogenaamde "striae") die de sporen zijn van deze dehydratatie. In tegenstelling tot een droge of zeer droge huid, die een permanente toestand vormen, is deze uitdroging tijdelijk en treft ze alle huidtypen. Dit kan te wijten zijn aan het gebruik van ongeschikte cosmetica, vermoeidheid, overmatige blootstelling aan de zon, winterperiode... Om te begrijpen waarom uw huid gedehydrateerd is en welke verzorging u moet kiezen om uw droge huid te voeden, volgt u ons advies.

Gedehydrateerde huid? Gebruik hydraterende crèmes en verzorgingen

AD_MODELS_WOMAN-CREAM-FOREHEAD_2021 696x696

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Om een stap verder te gaan

Hoe verzorgt u uw gelaat?

 

Terug naar boven