AD_REACTIVE SKIN_FACE_WOMAN_2021
Samenvatting van het dossier

Hoe kalmeert u uw gelaat als u een reactieve huid heeft die rood wordt?

Een koude- of hittegolf, stress of een coup de foudre: uw gelaat verraadt u omdat uw huid rood wordt? Prikt uw huid soms, wordt ze langdurig warm en wordt dit een echt ongemak? Dit noemen we een reactieve huid. Waarom wordt de huid rood? Wat verklaart deze gevoeligheid? Welke kalmerende crème of verzorging moet u op uw gelaat aanbrengen om de reactiviteit van de huid te kalmeren en roodheid te verminderen? Hier zijn alle tips om van roodheid af te komen.

Wat is een reactieve huid die rood wordt?

De essentie in een paar punten:

  • Wat u ziet, wat u voelt : uw huid kan niets meer verdragen! Ze is trekkerig, jeukt, brandt zelfs en kan soms jeuken. Ze kan ook min of meer vluchtige rode vlekken vertonen ("erytheem" genoemd). Deze reactiviteit kan worden veroorzaakt door stress, warmte of koude, het aanbrengen van een product of zelfs water, wrijving...
  • Wat er gebeurt er: de reactieve huid die rood wordt, is een intolerante huid die geen aanvallen duldt. In de eerste plaats is er sprake van een minder goed beschermde huid - dat wil zeggen dat de huid haar beschermende rol niet meer naar behoren vervult, doorlaatbaar is en uitdroogt. Dit bevordert het binnendringen van mogelijk irriterende stoffen. Als uw huid minder goed beschermd is, reageert ze overdreven op factoren die op andere huidtypen geen effect hebben - dit noemen we hyperreactiviteit van de huid. Bij de triggers die tot roodheid in het gelaat leiden, maken we een onderscheid tussen externe factoren, die verband houden met onze omgeving (cosmetica en toiletartikelen, vervuiling, water, koude, warmte, temperatuurschommelingen, uv-straling van de zon en/of chemische factoren) en meer persoonlijke factoren, zoals bepaalde hormonale of emotionele triggers (meer bepaald stress en angst). Bovendien wordt de lichte huid het meest getroffen.

Als ik gestrest ben, wordt mijn huid lelijk rood. Daarom probeer ik een geschikte behandeling te vinden om dit te doen verdwijnen, en moet ik ook mijn stress aanpakken. Na verloop van tijd merkte ik dat ik, door mijn huid elke dag te verzorgen en een geschikte kalmerende crème tegen roodheid te gebruiken, de irritatie kon verminderen en dat de roodheid minder zichtbaar werd.

Anne-Claire, 38 jaar.

Reactieve huid: welke cijfers moeten we kennen?

60%

van de getroffenen zijn vrouwen

25 jaar

de leeftijd waarop de aandoening zich manifesteert

37,6 %

van de Europese bevolking heeft een reactieve huid

Epidermale kwetsbaarheid, een gemeenschappelijk pathofysiologisch mechanisme van acne vulgaris, rosacea en reactieve huid waarbij het inflammasoom wordt geactiveerd. Gabriella FABBROCINI,

Peaux sensibles, peaux réactives, L.Misery Annales de dermatologie et de vénéréologie (2019) 146, 585—591 

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

UITLEG VAN DE EXPERT

Om uw huid zo min mogelijk rood te laten worden, moet u overbelasting vermijden. Bijvoorbeeld door uw dagelijkse huidverzorgingsroutine eenvoudiger te maken: niet te veel producten en zachte gebaren.

Dr. Marco Ambonati, Dermatoloog

Wat u kunt doen

  • Reinigen, hydrateren en behandelen. Om roodheid op de gelaatshuid te beperken, is het belangrijk om zachte, niet-ingrijpende producten zonder parfum te gebruiken. Dit type verzorging voorkomt het risico op allergieën en huidirritatie, aangezien voor dit type gevoelige huid een aangepaste behandeling nodig is. Een gelaat met roodheid heeft de neiging makkelijk uit te drogen, en deze droogheid draagt net bij tot de roodheid.
  • Een gezonde levensstijl aannemen. Om roodheid in het gelaat doeltreffend te bestrijden en uw reactieve huid te kalmeren, is ook een uitstekende levensstijl en een gezonde, evenwichtige voeding nodig.

Te vermijden

Alcohol, koffie en pikant eten moeten worden beperkt. Dit komt omdat ze de verwijding van de bloedvaten bevorderen. Ontstekingswerende voedingsmiddelen die rijk zijn aan goede vetzuren (zoals vis, vooral sardines, plantaardige olie, kaas, verse room, foie gras, pure chocolade, avocado, amandelen en eieren) verdienen de voorkeur. 

Een doeltreffende routine heeft alles te maken met de juiste producten... en de juiste gebaren! Om de zichtbare tekenen en roodheid van het gelaat na verloop van tijd te verminderen en het trekkerige, warme en prikkende gevoel van uw gevoelige en reactieve huid te kalmeren, moet u een routine volgen die zachte reiniging, hydratatie en huidverzorging combineert. Hoe uw huidverzorgingsproducten te kiezen om make-up te verwijderen, uw rode huid te hydrateren en uw roodheid te behandelen? Onze experts geven u al hun advies over hoe u uw producten moet kiezen en aanbrengen.

Hoe uw reactieve huid goed reinigen en ontschminken
?

  • Begin met een reinigingsproduct zonder parfum dat dermatologisch getest is op de gevoelige huid. Of u nu make-up draagt of niet, reinigen (of make-up verwijderen) is de eerste stap in een schoonheidsroutine om onzuiverheden te verwijderen, uw reactieve huid te beschermen en te hydrateren en zo roodheid te verminderen!
  • Reinig uw gelaat en hals 's morgens en 's avonds zachtjes met een make-upremover - melk, gel, micellair water, de keuze is aan u. Als u kiest voor een melk, brengt u deze met uw vingertoppen aan met lichte cirkelvormige massages. Deze routine respecteert de huid en kalmeert zonder dat ze trekkerig wordt. Verwijder vervolgens voorzichtig het teveel met een watje.
    Als u meer een fan bent van micellair water, breng het dan aan op uw gelaat, ogen en lippen met een herbruikbare pad, die vaak zachter is dan wattenschijfjes.

Hoe uw reactieve huid te verzorgen om
roodheid te kalmeren?

's Morgens en 's avonds: breng een hydraterende en verzachtende gelaatscrème aan die is aangepast aan uw gevoelige huid en die uw huid kalmeert en plaatselijke roodheid behandelt. Breng een kleine hoeveelheid crème aan op uw vingertoppen en dep dit zachtjes op uw gelaat. Breng deze aan door te deppen op de gebieden die rood en warm zijn, vooral de wangen en de neus, en indien nodig, de kin. Vermijd het aanbrengen met ronddraaiende bewegingen, die vaak te krachtig zijn en de roodheid kunnen verergeren.

REACTIEVE HUID

BIOLOGY CALM

Kalmerende dermatologische verzorging

Deze dermatologische en biologisch gecertificeerde verzorging verlicht gevoelens van ongemak en verhitting en beschermt en hydrateert de reactieve huid.

Ontdekken

BIOLOGY CALM

  AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Om een stapje verder te gaan

Meer informatie over de huid met de neiging om rood te worden

Terug naar boven