AD_MODELS_WOMAN-CREAM-FOREHEAD_2021
Samenvatting van het dossier

Hydraterende gelaatsverzorging, voor wie, voor wat?

Dorst hebben is onaangenaam, en wanneer ons lichaam een tekort aan water heeft, voelt dat slecht aan. Hetzelfde geldt voor de huid! Een dorstige huid, met een tekort aan water, wordt dof, verliest haar soepelheid, er ontstaan fijne lijntjes ... Kortom, u moet haar te drinken geven, zelfs als u een gemengde of vette huid hebt, want dehydratatie treft alle huidtypen. De huid kan door verschillende factoren gedehydrateerd zijn: externe factoren zoals seizoensveranderingen of vervuiling, maar ook stress, slaapgebrek of een onevenwichtige voeding. Soms verklaart een gebrekkige huidverzorgingsroutine of het gebruik van te ingrijpende producten een tekort aan vocht. Hoe dan ook, het goede nieuws is dat dit makkelijk kan worden verholpen door de juiste hydraterende crèmes te gebruiken en deze correct aan te brengen, die de huid het vocht kunnen bieden dat ze nodig heeft om voller te worden. Om te weten hoe u uitdroging van de huid kunt voorkomen en al onze tips te ontdekken voor de verzorging van een dorstige huid, klikt u hier!

Wat is een gedehydrateerde huid?

De essentie in een paar punten:

 • Wat we zien, wat we voelen: de gedehydrateerde huid verliest haar glans en comfort, ze kan zelfs vervellen. Ze voelt ruw aan. Daardoor mist ze soepelheid en elasticiteit. Qua gevoel voelt ze strak aan en raakt ze om het minste geïrriteerd.
 • Wat er gebeurt: De huid bestaat voor 70% uit water, dat zich voortdurend verspreidt van de lederhuid (de diepe laag van de huid) naar de opperhuid (wat u aan de oppervlakte ziet). Normaal gezien zijn er de fysiologische mechanismen om de huid goed gehydrateerd te houden: in de lederhuid en de opperhuid wordt water opgevangen en permanent vastgehouden om ervoor te zorgen dat de huid goed gehydrateerd is, en dat het teveel verdampt. Deze verdamping wordt gereguleerd door de hydrolipidenfilm (bestaande uit vet en water) aan het oppervlak, die de huid helpt te beschermen. Bij een gedehydrateerde huid is er een probleem met het vasthouden van water. De hydrolipidenfilm werkt niet meer naar behoren en de huid raakt gedehydrateerd.

Ik zei altijd dat ik een droge huid had, omdat ik dacht dat dat de term was die voor alle huidtypen gold. Maar de mijne is gedehydrateerd... maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Door mijn huidverzorgingsproducten te veranderen, waarbij ik nu kies voor echte "hydraterende" producten, voelt mijn huid opnieuw comfortabel en zacht aan.

Stacy, 48 jaar.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

UITLEG VAN DE EXPERT

Iedereen kan wel eens een gedehydrateerde huid hebben. Het is geen pathologische aandoening. Met een goede inwendige (voldoende water drinken) en uitwendige (een hydraterende crème gebruiken) hydratatie zal de huid snel opnieuw normaal aanvoelen.

Dr. Marco Ambonati, Dermatoloog

Wat u kunt doen

 • Een aangepaste hydraterende verzorging gebruiken, de huid voorzien van water maar ook de middelen om dit water " vast te houden ": dat is de rol van huidverzorgingsproducten rijk aan hydraterende bestanddelen. Bij dagelijks gebruik lessen ze de dorstige huid, voorkomen ze dat ze te veel vocht verliest en versterken ze de bescherming.
 • Drink veel water (1,5 tot 2 liter per dag) en kies voor waterrijke groenten en fruit zoals komkommer, sla, tomaten, courgettes, perziken, ananas, aardbeien, watermeloenen en sinaasappels.
  Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E helpen ook uw huid te hydrateren, vooral aan de oppervlakte. Dit zit in plantaardige oliën, waaronder olijf- of raapzaadolie, spinazie, oliehoudende zaden zoals amandelen, pinda's en hazelnoten, en avocado.

Te vermijden

 • Bescherm uzelf tegen de zon, zelfs zonder dat de zon " zichtbaar " is: denk eraan om uw gelaat en hals elke dag te beschermen tegen UV-stralen met een zonnecrème met hoge beschermingsfactor SPF50+.

Een doeltreffende huidverzorgingsroutine opbouwen betekent de juiste producten kiezen... en de juiste gewoonten aannemen en handelingen toepassen om uw huid elke dag te helpen! Om uw huid te kalmeren en te hydrateren, kiest u voor een routine die een zachte reiniging en specifieke verzorging combineert. Onze experts delen al hun tips met u.

Hoe reinigt u uw gedehydrateerde huid goed?

 • Of u nu make-up draagt of niet, het reinigen en verwijderen van make-up is de eerste stap in een schoonheidsroutine om uw huid te herstellen en in balans te houden.
   
 • Gebruik 's morgens en 's avonds een reinigingsmelk (vooral in de winter) en breng deze met de vingertoppen aan voor meer comfort voor de huid. En aarzel niet om tijd te besparen door een micellair water te gebruiken met een " 2-in-1" effect

Wanneer brengt u uw hydraterende verzorging aan?

 • Om uw huid te beschermen, brengt u 's morgens een lichte hydraterende crème aan die ook als basis dient voor uw make-up. Dit is de belangrijkste stap om uw huid de mogelijkheid te geven om haar barrièrefunctie doeltreffend te vervullen. Om de huid doeltreffend te hydrateren raden we ook aan om 's avonds een crème aan te brengen: tweemaal daags aanbrengen herstelt de soepelheid, zachtheid en glans van de huid sneller en langduriger.

De juiste verzorging

Rijke dermatologische hydraterende crème

BIOLOGY Rijke dermatologische hydraterende crème

Kalmeert - Beschermt - Hydrateert

NIEUW
Hydraterend en reinigend dermatologisch micellair water

BIOLOGY Hydraterend en reinigend dermatologisch micellair water

Verwijdert make-up - Hydrateert - Reinigt

  AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Om een stap verder te gaan

Meer informatie over de droge huid

Terug naar boven