AD_MANNEQUINS_FEMME-BRUNE-REGARD-VERS-LE-BAS_2021
Samenvatting van het dossier

Hoe kalmeert u roodheid in het gelaat als gevolg van couperose?

Is de huid van uw gelaat rood, op uw neus, wangen en kin? Heeft u vlekken, kleine zwellingen (of oedemen) en puistjes? U kunt last hebben van couperose in uw gelaat. Dit is uiteraard een moeilijke aandoening om mee te leven omdat ze zo zichtbaar is, maar u moet weten dat u geen alleenstaand geval bent en dat er oplossingen bestaan om de symptomen te verzachten en te verminderen. Wat veroorzaakt couperose? Welke crèmes of verzorging tegen roodheid zijn doeltreffend om dit te verzachten en de tekenen van rosacea te doen verdwijnen? Onze experts delen alle goede tips met u om te verzoenen met uw huid. 

Wat is couperose (of rosacea) in het gelaat?

De essentie in een paar punten:

 • Wat u ziet, wat u voelt: tijdelijke roodheid op de jukbeenderen die gepaard gaat met een plaatselijk warmtegevoel dat " flushes " wordt genoemd, rode vlekken in het gelaat die verdwijnen als u erop drukt (erytheem), puistjes (papulo-pustels genoemd), verwijding van kleine oppervlakkige bloedvaatjes en soms zelfs zwelling op bepaalde plaatsen van de huid (oedeem). Deze verschillende symptomen leiden tot zichtbare verschijnselen - de huid is rood, met puistjes - en ongemak: een tintelend of zelfs een branderig gevoel. 
 • Wat er gebeurt er : couperose is een chronische ontstekingsziekte van de huid die de kleine bloedvaten aantast. Het uit zich in " aanvallen " (d.w.z. periodieke episoden van verhoogde intensiteit). Het komt voor in het midden van het gelaat (neus, kin, wangen). Deze couperose is te wijten aan het feit dat de huid haar beschermende rol niet meer naar behoren vervult, doorlaatbaar en gedehydrateerd wordt: het immuunsysteem werkt niet meer goed en veroorzaakt ontstekingen. Hierdoor verwijden de bloedvaten zich, wat resulteert in roodheid op het huidoppervlak. 
   
 • Waar komt het vandaan : couperose kan het gevolg zijn van genetische factoren (die we van onze ouders erven), zoals een lichte huid en lichte ogen hebben, of van omgevingsfactoren (temperatuurschommelingen, zon). Het kan ook te wijten zijn aan een abnormale reactie van de microbloedvaten op warmte of andere triggers (gekruid eten, warme dranken, alcohol, roken). Ten slotte kan het worden veroorzaakt door de overmatige aanwezigheid van een mijt, die van nature aanwezig is op de huid van het gelaat (Demodex).

De couperose in mijn gelaat verscheen kort voor mijn 30ste verjaardag: dat is jong. Het begon met roodheid, een warm gevoel op de wangen. Zodra het warm of koud is, is het erger... dus mettertijd heb ik "goede" gewoonten aangeleerd: ik bescherm mijn huid door anticouperosecrèmes en verzachtende verzorgingsproducten op mijn gelaat aan te brengen

Sonia, 45 jaar.

Couperose: wat zijn de cijfers die we moeten kennen?

60%

van de getroffenen zijn vrouwen

30 jaar

de leeftijd waarna couperose het vaakst verschijnt

45 M

van de getroffen mensen wereldwijd

Rosacea: een gevoelige huid in het dagelijks leven. Célia Bourdier. Farmaceutische wetenschappen. 2017. dumas-01676601 " couperose en rosacea [internet] dermato-info.fr Dr Fabienne Trouche

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

UITLEG VAN DE EXPERT

Om de tekenen van couperose te beperken (warm gevoel, verwijding van de bloedvaatjes, roodheid) kiest u best cosmetica zonder parfum, zonder alcohol (in de formule ALCOHOL DENAT genoemd) die bovendien niet-comedogeen is.

Dr. Marco Ambonati, Dermatoloog

Om de roodheid van couperose te kalmeren en de zichtbare tekenen te verminderen, moet u een huidverzorgingsroutine volgen die een combinatie vormt van reinigen, hydratatie en het aanbrengen van een of meer producten die specifiek zijn aangepast aan de couperosegevoelige huid.
Wat kunt u doen om de roodheid in uw gelaat te verzachten? Welke doeltreffende huidverzorgingsproducten en crèmes moet u kiezen om uw huid te verzorgen? We vertellen u alles. 

Wat u kunt doen

 • Om de roodheid in het gelaat als gevolg van couperose te beperken, moet u in de eerste plaats verzorgingsproducten gebruiken die uw huid kalmeren, zonder haar aan te tasten. Zorg voor een goede hydratatie van uw huid. Dit doet u uiteraard door de verzorging die u gebruikt, maar ook door niet te vergeten de hele dag voldoende water te drinken. 
 • Een gezonde levensstijl draagt bij tot een gezonde huid. Zorg ervoor dat u voldoende beweegt (zonder u bloot te stellen aan de zon of extreme kou), voldoende slaapt en regelmatig rust, en dat u gezond en evenwichtig eet, met vitaminen die uitstekend zijn voor de huid.

Te vermijden 

 • Probeer factoren te vermijden waarvan u weet dat ze uw huid irriteren. 
 • Zorg ervoor dat u minder alcohol en koffie drinkt en minder gekruid eet, want hierdoor kunnen uw bloedvaten verwijden. Anderzijds moet u de voorkeur geven aan ontstekingswerende voeding die rijk is aan goede vetzuren - zoals fruit, groenten, vette vis (zalm, sardines, enz.).

Hoe reinigt en verwijdert u make-up van uw huid met couperose?

 • Begin met het kiezen van een reinigingsproduct en make-upremover die aangepast zijn aan uw bijzonder gevoelige huid die gevoelig is voor couperose. Of u nu make-up draagt of niet, reinigen (of make-up verwijderen) is de eerste stap in uw schoonheidsroutine om uw huid te beschermen en te hydrateren en om roodheid, vlekken en puistjes te verminderen, en een gevoel van warmte, tintelingen en trekkerigheid in te dijken.
 • Reinig uw gelaat en hals 's morgens en 's avonds zachtjes met een reinigingsproduct - melk, gel, micellair water, de keuze is aan u. Als u kiest voor een melk, brengt u deze met uw vingertoppen aan met lichte cirkelvormige massages. Deze routine respecteert de huid en kalmeert zonder dat ze trekkerig wordt. Verwijder vervolgens voorzichtig het teveel met een watje.
 • Als u meer van micellair water houdt, breng het dan aan op uw gelaat, ogen en lippen met een herbruikbare pad, die vaak zachter is dan wattenschijfjes.
   

Hoe kunt u uw huid behandelen om de roodheid door couperose te kalmeren? 

 • 's Ochtends en 's avonds: Breng een couperosecrème aan om uw huid te kalmeren, plaatselijke roodheid te behandelen en het ontstaan van kleine bloedvaatjes te beperken. Breng een kleine hoeveelheid crème aan op uw vingertoppen en dep dit zachtjes op uw gelaat. Breng deze aan door te deppen op de gebieden die rood en warm zijn, vooral de wangen en de neus, en indien nodig, de kin. Vermijd het aanbrengen van het product met ronddraaiende bewegingen, die zijn vaak te krachtig en hebben de neiging de roodheid te vergroten.

HUID MET COUPEROSE

BIOLOGY A.R

Dermatologische verzorging tegen roodheid

Deze dermatologische en gecertificeerd BIO verzorging vermindert roodheid en maakt de flushes minder intens, hydrateert en kalmeert de huid die gevoelig is voor couperose.

Ontdek
BIOLOGY A.R

  AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Om een stapje verder te gaan

Meer informatie over een huid die de neiging heeft rood te worden

 

Terug naar boven