AD_MODELS_WOMAN-LOOK-LEFT_2021
Samenvatting van het dossier

Voedende gelaatscrème: voor wie, voor wat?

Een droge gelaatshuid voelt oncomfortabel aan: tussen een trekkerig gevoel, een verhoogde gevoeligheid en roodheid of zelfs vlekken, uw huid schreeuwt om hulp! De juiste reactie: voeden, diep en dagelijks, met een voedende gelaatscrème. Want als u een droge huid heeft, komt dat door een tekort aan vetten (lipiden) en essentiële vetzuren. Het gevolg: de "beschermende" film (de zogenaamde "hydrolipidenfilm") wordt aangetast, zodat hij minder bestand is tegen aanvallen, en uw huid wordt dus verzwakt. Wat veroorzaakt een droge huid? Welke routine moet ik volgen om een droge huid te kalmeren en te voeden? Welke crème moet ik kiezen voor een ultra-voedende werking bij een zeer droge gelaatshuid? Onze experts delen hun praktische adviezen voor een zachte, gekalmeerde huid.

MIJN DROGE HUID BEGRIJPEN

Droge of gedehydrateerde huid: kunt u het verschil zien?

Een droge huid heeft een tekort aan lipiden, d.w.z. vetstoffen die essentieel zijn voor de opperhuid om haar rol als beschermend schild te vervullen tegen aanvallen van buitenaf en ook tegen waterverdamping. Tekenen van een droge huid: trekkerigheid, vlekken, roodheid en zelfs irritatie.

Een gedehydrateerde huid heeft een tekort aan water: dit fenomeen van dehydratatie kan alle huidtypes treffen. Tekenen van een dorstige huid: doffe teint, ruwe huid, fijne uitdrogingslijntjes.

Het is dus een must om uw huid te geven wat zij nodig heeft: lipiden om haar te voeden en te versterken in het geval van een droge huid, en water in het geval van dehydratatie. En niet andersom...

Is uw huid nogal uitgedroogd?

Bekijk ons advies over hydraterende verzorging

Wat is een droge huid?

De essentie in een paar punten:

  • Wat we zien, wat we voelen: trekkerig gevoel, zones waar de huid vervelt, kleine rimpels op bepaalde delen van het gelaat.
  • Wat er gebeurt: Een droge of zeer droge huid is een huid met een tekort aan lipiden in de opperhuid (de bovenste laag van de huid) en ook in de beschermende laag van de huid, de zogenaamde hydrolipidenfilm. De huid is minder goed beschermd, haar barrièrefunctie is aangetast. Wat zijn de gevolgen? Enerzijds houdt deze huid minder goed water vast en raakt ze uitgedroogd. Anderzijds is ze fragieler voor aanvallen van buitenaf. Ze moet dus gevoed, gehydrateerd en beschermd worden.
    Deze droogheid kan genetisch zijn (droge huid van moeder op dochter) of leeftijdsgebonden (rond de menopauze) of te maken hebben met ongeschikte cosmetica of behandelingen met geneesmiddelen.

Het heeft even geduurd voor ik me realiseerde dat ik een droge huid had, dat het haar aard was en dat ik mijn huid moest helpen zich te verdedigen en te herstellen met de juiste verzorging, d.w.z. voedend en niet alleen hydraterend. Sindsdien heb ik mijn routine aangepast en ik voel dat ze meer straalt en soepeler is.

Marine, 28 jaar.

Droge huid, welke cijfers moeten we kennen?

1/3

van de mensen heeft een droge huid

59,1%

van de vrouwen in EU-landen heeft een droge huid

42,8%

van de mannen in EU-landen heeft een droge huid

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

UITLEG VAN DE EXPERT

Een droge huid is gevoeliger voor aanvallen van buitenaf, en de voedende crème die u aanbrengt zal haar eerste schild zijn. Aarzel dus niet om deze 's morgens en 's avonds aan te brengen.

Dr. Marco Ambonati, Dermatoloog

Wat u kunt doen

  • Kies voor een aangepaste voedende huidverzorgingsroutine, d.w.z. speciaal voor de droge of zeer droge huid. Breng de verzorgingsproducten 's morgens en 's avonds zachtjes met de vingertoppen aan. En kies een geschikte make-upremover die u aanbrengt met een wasbare pad, die zachter is dan wegwerpwattenschijfjes. 
  • Pas uw voeding aan door veel water te drinken en voeding te verkiezen met veel vitamines, meer bepaald vitamine A, oligo-elementen en vetzuren (omega 3, 6 en 9) die voorkomen in vette vis, maar ook in voeding van dierlijke oorsprong, zoals lever of boter, of gekleurde groenten en fruit (meloen, abrikoos, wortel, tomaat, enz.).

Te vermijden

  • De zon! Vergeet niet uw gelaat en hals elke dag, ook als de zon niet zichtbaar is, te beschermen tegen UV-stralen met een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor SPF50+.

Een doeltreffende huidverzorgingsroutine betekent de juiste producten kiezen en de juiste gewoonten aanleren! Om de zichtbare tekenen van droogheid op uw gelaat te verminderen en een trekkerig gevoel en ongemak te kalmeren, kiest u voor een routine met een zachte reiniging en de juiste huidverzorging. Volg onze experts.

Hoe reinigt u uw droge huid goed?

  • Of u nu make-up draagt of niet, het reinigen en verwijderen van make-up is de eerste stap in een schoonheidsroutine om uw huid 's morgens en 's avonds stralend en in balans te houden. Voor meer huidcomfort - vooral voor een zeer droge huid - gebruikt u een reinigingsmelk (vooral in de winter) en brengt u deze met de vingertoppen aan. En aarzel niet om tijd te besparen door een micellair water te gebruiken met een " 2-in-1" effect 
  • Als u voor een melk kiest, breng deze dan met de vingertoppen aan met lichte cirkelvormige massages: deze gewoonte respecteert de huid en zorgt ervoor dat ze wordt gekalmeerd zonder trekkerig te worden. Verwijder vervolgens voorzichtig het teveel met een watje. Als u meer van micellair water houdt, breng het dan aan op uw gelaat, ogen en lippen met een herbruikbare pad, die vaak zachter is dan wattenschijfjes.

Hoe voedt u uw droge of zeer droge huid?

  • Breng 's morgens een rijkere, voedende crème aan, die ook als make-upbasis zal dienen. Dit is de belangrijkste stap om uw huid de mogelijkheid te geven om haar barrièrefunctie doeltreffend te vervullen. Om de lipiden van de droge huid doeltreffend te herstellen, raden we ook aan om 's avonds een voedende crème aan te brengen: door de huid tweemaal daags te voeden, wordt ze opnieuw sneller en langduriger soepel, zacht en stralend. Dit kan dagelijks worden gedaan, als kuur in de winter, of na uitdroging van de huid als gevolg van ongeschikte cosmetica, ziekte, vermoeidheid, enz.

De juiste verzorging

Rijke dermatologische hydraterende crème

BIOLOGY Rijke dermatologische hydraterende crème

Kalmeert - Beschermt - Hydrateert

Voedende dermatologische verzorging

BIOLOGY NUTRI Voedende dermatologische verzorging

Voedt - Beschermt - Hydrateert - Kalmeert jeuk *

Hydraterende dermatologische reinigingsmelk

BIOLOGY Hydraterende dermatologische reinigingsmelk

Verwijdert make-up - Hydrateert - Reinigt

  AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Om een stap verder te gaan

Meer informatie over de droge huid

Terug naar boven