AD_LIFE-MOMENTS_TEENAGERS-FRIENDS_LARGE_2021
Samenvatting van het dossier

Huid met neiging tot acne, uw routine tegen acne

September, oktober... Acne maakt ook een comeback, tot onze grote wanhoop. U kent die schattige puistjes wel die graag 's nachts of 's morgens ons gelaat overspoelen. Dus wat te doen? Het is soms moeilijk de weg te vinden, omdat we zoveel dingen over dit onderwerp horen, waarvan sommige zelfs tegenstrijdig zijn. Wij helpen u het bos door de bomen te zien!

Het eerste wat u in gedachten moet houden is dat de sleutel tot een succesvolle behandeling volharding is! Te veel teleurstellingen houden verband met een gebrek aan regelmaat in de routine. Bij de behandeling van acne gaat het niet alleen om puistjes, maar ook om het goed volgen van de behandeling. 

Wij herinneren u aan een aantal essentiële zaken 

Een eenvoudige & natuurlijke routine tegen acne

Om acne doeltreffend te bestrijden, moet u eerst een paar eenvoudige reflexen aannemen en u hieraan houden. 

Uw huid zuiveren 

Uw huid 's morgens en 's avonds goed reinigen is het eerste wat u moet doen. Vergeet reinigende verzorgingsproducten die de huid afbijten, en gebruik reinigingsproducten die zacht zijn voor de huid met acne, zoals micellair water of zachte reinigingsgels. 
Gebruik voor het reinigen met water een zeepvrije schuimende gel met een zachte wasbasis en een fysiologische pH.
Als u liever een reinigend verzorgingsproduct gebruikt dat u niet hoeft af te spoelen, is micellair water uw beste keuze! Het reinigt de huid milde en verwijdert overtollige talg. In tegenstelling tot een reinigingsmelk, laat het geen vettig laagje achter op de huid en verstopt het de poriën niet. 

Acne behandelen en uw huid hydrateren

Zodra uw huid schoon en gezuiverd is:

  • 's Morgens: breng een geschikte hydraterende dagcrème aan om uw huid de hele dag comfortabel en gekalmeerd te laten aanvoelen.
  • 's Avonds: als u een behandeling ondergaat die uw huid uitdroogt, moet u uw schone huid altijd hydrateren. Of breng uw dermocosmetische verzorging aan, voorgeschreven door uw arts of aanbevolen door uw apotheker.
    En natuurlijk, als uw lippen droog zijn, vergeet dan niet om een herstellende lipstick aan te brengen zo vaak als nodig.

5 tips om in gedachten te houden 

Hou altijd uw handen weg van de puistjes 

Wie heeft nooit de drang gehad om een lelijk puistje midden in het gelaat uit te knijpen? Wel, STOP ERMEE, en weet dat u uw puistjes nooit meer mag uitknijpen! Waarom dat plezier wegnemen, vraagt u zich misschien af? Simpelweg omdat ze een echte broedplaats voor bacteriën zijn! En door de puistjes uit te knijpen, komen deze vrij op de huid en kunnen andere poriën ontsteken. Raak uw puistjes dus niet aan en aarzel niet om een specialist te raadplegen, zoals een dermatoloog, om uzelf al gerust te stellen, maar vooral om de beste behandeling te vinden die aangepast is aan uw huidtype. 

Maskers en scrubs vermijden

Hoe fijn is het om voor uzelf te zorgen en het heerlijke gevoel te hebben uw lichaam te reinigen om opnieuw een zachte babyhuid te hebben! Maar overdrijf het niet en doe het niet meer dan één keer per week. De huid met neiging tot acne is fragiel en moet voorzichtig worden behandeld om trekkerigheid en irritatie te voorkomen. En voor degenen onder u die medicatie tegen acne gebruiken: uw hele lichaam kan last hebben van een droge huid en moet zachtjes worden vertroeteld. 

Lichtere make-up gebruiken

Wees u ervan bewust dat de huid het niet verdraagt als de poriën herhaaldelijk verstopt raken. Voorkom dus dat de poriën van de huid verstopt raken met een zware laag make-up! Nude make-up is helemaal in vandaag, dus doe hier uw voordeel mee! En een kleine bonustip: vergeet niet om uw make-uppenselen ten minste één keer per week te wassen om te voorkomen dat er zich bacteriën ophopen.

Uw huid tegen de zon beschermen

 Het is belangrijk om uw huid met neiging tot acne te beschermen met een geschikte SPF50+ crème. De huid mag dan wel beter lijken te worden tijdens blootstelling aan de zon, maar zodra dit stopt, komen de puistjes terug! Dit wordt een reboundeffect genoemd. Blootstelling aan de zon kan zelfs hyperpigmentatie in de zones met letsels bevorderen. 

Een professional raadplegen 

En afgezien van al onze adviezen en tips is het heel simpel: als u ook maar de geringste twijfel hebt over uw acne, aarzel dan niet om een specialist te raadplegen, zoals een dermatoloog, om uzelf gerust te stellen en vooral om de beste behandeling voor uw huidtype te vinden. 

De juiste verzorging

NIEUW
Global

BIOLOGY AC GLOBAL Global

Hydrateert - Matteert - Ontstopt de poriën

NIEUW
Schuimende gel

BIOLOGY AC Schuimende gel

Reinigt - Zuivert - Vermindert overtollig talg - Ontstopt de poriën

Matterende zonnefluid gezicht SPF50+

PROTECT AC Matterende zonnefluid gezicht SPF50+

Beschermt

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Om een stap verder te gaan

Meer tips voor een huid met neiging tot acne
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Rhealba Haver® uniek in de wereld

Rhealba®-haver, onze groene schat uit de biologische landbouw, is het plantaardige actieve bestanddeel met evenwichtsherstellende, kalmerende en herstellende dermatologische eigenschappen, aanwezig in al onze producten.

RHEALBA®-HAVER

Terug naar boven