AD_BIOLOGY-AC_BLOND-WOMAN-CREAM-ON-THE-CHEEK-MODEL_LIFESTYLE_16-9

3 onmisbare tips voor puistjes

Onze huid weerspiegelt vaak wat er van binnen gebeurt. Dus wanneer acne verschijnt, is het eigenlijk ons lichaam dat ons vertelt " er is een verstoring van het evenwicht die moet worden hersteld ". 
Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklieren en die zich voordoet in de vorm van opflakkeringen. Hormonale veranderingen zijn de belangrijkste oorzaak van acne, maar ze worden ook beïnvloed door onze voeding, de kwaliteit van onze nachtrust, stress, roken, blootstelling aan de zon, huidverzorging, enz. Kortom, alles hangt met elkaar samen!
Mensen voelen zich logischerwijze nogal gemakkelijk verloren wanneer ze geconfronteerd worden met al deze mogelijke oorzaken. En waar moeten we beginnen om te voorkomen dat puistjes zich vermenigvuldigen....
Dus wat zijn de tips om puistjes op natuurlijke wijze te bestrijden? De eerste tip die wij willen delen, is dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Hier zijn 3 concrete tips om acne te voorkomen en uw huid op een uitgebreide en natuurlijke manier te verzorgen.

Tip nr. 1 tegen gezichtsacne:
Een aangepaste routine

Het is moeilijk een huidverzorgingsroutine voor te stellen zonder rekening te houden met de behoeften en voorkeuren van elk individu: er is niet zoiets als één aanbevolen routine, maar er bestaan wel enkele essentiële tips voor iedereen! 
Want huidverzorging draait allereerst om de juiste gebaren, daarna om het correct uitkiezen van uw huidverzorgingsproducten en hoe u deze precies moet aanbrengen. 
Daarom delen we graag onze tips met u over hoe u uw eigen routine kunt aanpassen, hoe u de huid kunt reinigen en droog maken en welke verzorging u het beste gebruikt. In welke volgorde moet u de verschillende anti-acnecrèmes aanbrengen? Hoe zit het met make-up en make-up verwijderen als u last heeft van acne? Wanneer is het tijd om een specialist raad te plegen? 
Volg het advies van onze experts en ontdek 5 tips voor een doordachte dagelijkse acneroutine .

 

AD_LIFE-MOMENTS_TEENAGERS-FRIENDS_SQUARE_2021 472x472
AD_SOLAR-WOMAN-ON-THE-SAND_SQUARE_2022 472x472

Tip nr. 2 tegen acne:
Bescherm uzelf tegen de zon

Dat gevoel van immens geluk wanneer puistjes vervagen, of soms zelfs als bij wonder verdwijnen, door de zon! Heel wat mensen denken dat de zon de ideale truc is om puistjes tegen te gaan. 
En dan, als het schooljaar begint, komen de puistjes opeens weer tevoorschijn. Deze keer kan het zelfs nog erger lijken dan voorheen...
Wij moeten u jammer genoeg meedelen dat de zon en acne helaas geen goede vrienden zijn. Integendeel zelfs, want de zon kan ook andere onaangename effecten hebben, zoals het ontstaan van bruine vlekken wanneer de puistjes genezen...
Dus hoe beschermt u uzelf tegen de zon als u acne heeft, maar kunt u toch tegelijk ook genieten van de voordelen ervan? Waarom kan de zon de situatie uiteindelijk erger maken? 
Acne en de zon: onze experts lichten u in!

Tip nr. 3 tegen acne:
Hou in de gaten wat u eet

Heeft u ooit al gehoord van het verband tussen gezondheid en voeding? De eerste Griekse arts, Hippocrates, zei al in zijn tijd: " Laat voeding het eerste medicijn zijn ”. Hoewel voeding niet de rechtstreeks oorzaak is van acne, kan het een zeer sterke invloed hebben op de regulering van hormonen, wat puistjes kan veroorzaken.
Wat er op uw bord ligt, is dus ook van essentieel belang in de strijd tegen acne. Maar wat moet u dan concreet eten? Wat is een gezonde maaltijd? Zijn er voedingsmiddelen die u beter kunt vermijden? Men zegt dat het eten van chocolade of vet voedsel acne veroorzaakt: waar of niet waar? 
Het is tijd om juist en fout van elkaar te onderscheiden: onze experts vertellen u meer!
Voeding en acne: kom er alles over te weten

AD_ACNE_EXPERT-DOSSIER_WEBSITE_ACNE_FOOD_SQUARE_2022 472x472

Toen ik op zoek was naar tips tegen acne om zo mijn huid eindelijk met rust te kunnen laten, besefte ik dat ik iets kon doen aan mijn dagelijkse gewoonten, zoals bijvoorbeeld mijn huidverzorgingsroutine. En ik heb ook mijn eetgewoontes veranderd. Na een paar weken van veranderingen, is mijn acne bijna verdwenen! De week voor mijn menstruatie verschijnen er nog steeds een paar puistjes, maar ik merk nu al dat mijn huid en mijn lichaam gezonder zijn. En ook mijn zelfvertrouwen is terug!

Jeanne, 24 jaar
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Een woordje van de expert

De duur van een acnebehandeling kan verschillen. Dit zal afhangen van de individuele patiënt, aangezien de ziekte zich ontwikkelt onder invloed van meerdere factoren, zoals de algemene gezondheid van de huid, haar genezingsvermogen, hormonale veranderingen of onevenwichtigheden, en omgevingsfactoren. Tips tegen acne? Algemene veranderingen maken om uw levensstijl te verbeteren en uw lichaam en huid de tijd te geven om hierop te reageren, zijn al erg belangrijk om een eventueel herstel te bespoedigen. Acne hoeft geen ramp te zijn en specialisten staan voor u klaar om u te helpen hiermee om te gaan.

Dr. Marco Ambonati, Dermatoloog

BIOLOGY AC

BIOLOGY AC gaat oneffenheden (puistjes, overtollig talg, vlekjes) zichtbaar tegen en werkt rechtstreeks in op het microbioom van de huid om het huidevenwicht te herstellen. 

Gelaatsverzorgingsproduct tegen vlekken
BIOLOGY AC
Terug naar boven