AD_EXOMEGA_EMOLLIENT_CREAM_BOY AND MOTHER BED3_LIFESTYLE_200ML_2022

Onze 5 tips tegen krabben

Hier zijn 5 leuke tips om uw kind af te leiden en te ontspannen als het jeukt... Deze tips kalmeren momenten van spanning en ondersteunen het aanleren van de juiste verzorging. Het dagelijks aanbrengen van een crème op een huid met neiging tot atopisch eczeem wordt een gezellig momentje met het gezin.

AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_GRENOUILLE_2022 512x512

TIPS OM TE ONTSPANNEN
 

Hurk zoals de kikker 

Zie je hoe de kikker stilstaat aan de rand van de vijver? Vraag uw kind om op zijn of haar hurken te gaan zitten met de voeten plat op de grond en niet te bewegen. " Houd je rug recht, leg je handen op de grond en sluit je ogen. Ik tel tot 5, dan zeggen we samen " kwaak kwaak ", en we doen het zo vaak als je wilt. 

WAAROM? 

Door de houding focust uw kind op de positie van de kikker en vergeet hij of zij de jeuk. Dit herhalen werkt ontspannend.

AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_POT-DU-CALME_2022 512x512

TIPS OM MET EMOTIES OM TE GAAN
 

Schud met de rustgevende pot! 

Maak samen een " rustgevend potje ": meng in een klein glazen potje (of flesje) warm water, vloeibare lijm, kleine voorwerpen (knopen, zaadjes, enz.) en een paar druppels kleurstof. Goed sluiten en schudden. Wanneer de jeuk komt, stel dan voor dat uw kind het potje met beide handen vastpakt en ermee schudt terwijl hij/zij zegt: " weg! Kriebeltjes, laat mijn huid gerust! " De oefening wordt zo vaak herhaald als nodig.

WAAROM? 

Door met de pot te schudden, laat uw kind stoom af, waarna het tot rust komt door aandachtig te kijken naar de kleine voorwerpen die langzaam naar de bodem van de pot zinken.

AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_TAPIS-VOLANT_2022 512x512

TIPS VOOR CONCENTRATIE
 

Op je vliegend tapijt! 

Ga op uw rug liggen en leg uw kind op zijn of haar buik op de uwe. Leg uit dat hij of zij langzaam moet inademen terwijl u dat ook doet, en dan langzaam en zo lang mogelijk moet uitademen. Uw kind voelt zijn of haar buik opzwellen en leeglopen op hetzelfde moment als de uwe. U kunt de oefening begeleiden met een kort verhaaltje. " Beeld je in dat onze ademhaling het tapijt laat wegvliegen, hoog in de lucht...

WAAROM? 

Door buikademhaling concentreert uw kind zich op de ademhaling en ontspant het zich geleidelijk. 
Een ideale oefening om innerlijke rust te vinden in een crisissituatie, of vlak voor het slapen gaan. En zo gaan we naar dromenland!

AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_JACQUES-A-DIT_2022 512x512

TIPS VOOR SPEELS INSMEREN
 

Jacques heeft het gezegd! 

Het beroemde spel in een nieuw jasje! Het idee is eenvoudig: vraag uw kind uw instructies te volgen terwijl u een beetje crème smeert op de borst, ellebogen ... " Jacques heeft het gezegd: tik zachtjes op je ellebogen. " “ Jacques heeft het gezegd masseer je borst in grote cirkels... "

WAAROM? 

Een leuke manier met een hoekje af om vertrouwd te raken met het dagelijks aanbrengen van de crème, terwijl u de juiste gewoonten aanleert voor een jeukende huid. Een spelletje om steeds opnieuw te spelen, wanneer het een beetje, veel of helemaal niet jeukt, zodat het aanbrengen van de crème plezierig wordt en geen verplichting, vooral een reflex.

AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_MÉTÉO-DU-CORPS_2022 512x512

TIPS VOOR SPEELS INSMEREN
 

Welk weer is het op je lichaam? 

Als de jeuk komt, vraag uw kind dan om zijn of haar vinger op de jeukende plekken te leggen en met weertermen te beschrijven hoezeer het jeukt: " Onweer op de rug / Veel wolken op de ellebogen / Storm op de borst, enz. " Bij elke stap bootst u de bewegingen na op uw eigen lichaam om de crème aan te brengen en vraagt u uw kind hetzelfde te doen met de crème op zijn of haar lichaam. Naarmate het opsmeren vordert, wordt uw kind weer rustiger en schijnt de zon terug!
 

WAAROM? 

Een speelse manier om de plekken waar het meeste gekrabd wordt te kalmeren en het kind vertrouwd te maken met een essentiële gewoonte: het dagelijks aanbrengen van de crème.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Om een stap verder te gaan

Verder advies voor de huid met een neiging tot atopie
 

Terug naar boven